Nieuws

Voordelen van MIA en Vamil in 2018

Voordelen van MIA en Vamil in 2018
SONY DSC

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) zijn subsidies op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers. Beide regelingen maken gebruik van de Milieulijst, het ieder jaar bijgewerkte overzicht van alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor MIA en/of Vamil.

2018

Het afvangen, transporteren en/of nuttig toepassen van CO2 uit industriële rookgassen vallen ook onder de Mia en/of Vamil. Denk aan CO2-bemesting in de tuinbouw of het benutten van CO2 als grondstof voor biobased producten, of andere circulaire investeringen gericht op CO2. Maar ook elektrificatie is sinds dit jaar goed voor belastingvoordeel. Investeringen in het produceren van grondstoffen, basischemicaliën of producten via elektrochemische conversie komen in aanmerking mits hiervoor groene stroom wordt gebruikt en het gebruik van fossiele grondstoffen wordt voorkomen. Denk aan elektrolyse van water tot waterstof, waaruit met koolstofcomponenten (zoals CO2) basischemicaliën gemaakt worden.

Investeringen in systemen die vraag en aanbod van duurzame energie met elkaar in balans brengen, komen in aanmerking voor EIA (Energielijst). Denk aan energieopslag in accu’s en Power-to-gas (waterstof) of Power-to-heat.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.