Nieuws
Vonkvrij slijpen, snijden, opruwen en stralen in ex-zones

Perspect Industrial Products levert twee merken gepatenteerde technologie op het gebied van slijpen en vacuümstralen. Zowel Allmet Safety Tools (slijpen) als Pinovo (vacuümstralen) hebben een Atex-certificaat. Dat maakt het traject van aanvragen van heetwerkvergunning, opstellen van tenten, de-zoneren en alles dat daarbij hoort overbodig.

Onderhoud en verbetering

“Door aangescherpte richtlijnen voor veilig werken in Ex-zones nam de interesse voor onze gereedschappen sterk toe”, aldus Diederik Hoogendoorn van de Perspect Group. Hij vervolgt: “We leveren totaaloplossingen voor het repareren, onderhouden en verbeteren van machines, installaties en gebouwen. Ook in Atex- of EX-zones. Het gereedschap van Allmet Safety Tools, voor slijp-, snij- en opruwwerkzaamheden voldoet niet alleen aan Atex maar voor het opruwen ook aan de SSPC – SP 3 & SP 11-norm of hoger. Bovendien combineert het een laag geluidsniveau met een lange levensduur. Alle materialen zijn EX-gecertificeerd door DNV als koud werk in Gas Zone 1 en 2.”

Vonkvrij

De vonkvrije gereedschappen bestaan voor meer dan 95 procent uit wolfraamcarbide. En dat scoort hoger dan 9,7 op de Rockwell-hardheidsschaal. “Vergelijk het met diamant”, legt Diederik uit.

De ‘tanden’ op de koppen verwijderen materiaal bij elk contact. De combinatie van niet-glijden en lagere rotatiesnelheden (slechts 800 – 3000 rpm) vermindert opwarming.

De kop van wolfraamcarbide zit vast gelast aan een koperen koppeling die geen vonk kan maken.

Perspect Industrial Products werkt samen met 123ATEX, onafhankelijke specialisten die adviezen geven over alle ATEX-gerelateerde onderwerpen aan klanten binnen de zware industrie.

Vonkvrij slijpen, snijden, opruwen en stralen in ex-zones

Stralen

De Pinovo-straalmachines werken met een vacuümsysteem. Dat maakt het tot stofzuiger en straalmachine tegelijk. Met verschillende, op de straalslang compatible adapters straalt de gebruiker ieder type geometrie. Zo dient voor het stralen van leidingen de PicoPipe en maakt de PiConnect het mogelijk om ieder type straaloppervlakte te stralen. Alle adapters en toevoegingen beschikken over een Atex-certificaat voor zone 1 en 2. Het vacuümsysteem garandeert dat grit en afval gelijk worden opgevangen. Goed voor de veiligheid van operator en machines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.