Nieuws
Vomi’s nieuwe bestuurslid Guus de Vries en kernthema’s 2022 op ALV

Sinds de onlangs gehouden ALV van VOMI vervult Guus de Vries een bestuursfunctie. Er ontstond en vacature na de benoeming van Ivo van Vliet tot voorzitter van VOMI. Het komende jaar gaat de organisatie aandacht besteden aan scholing en veiligheid.

Bestuur en kernthema’s

Naast Guus de Vries bestaat het VOMI-bestuur nu uit voorzitter Ivo van Vliet (EQUANS), Dennis Zijlmans (Mourik), Bastiaan Spoelstra (Bilfinger), Toine Roks (Spie), Daphne Holtappel (Conservator) en Meindert Jongenengel (Croonwolter & Dros).

De benoeming vond plaats op de Algemene ledenvergadering (ALV) waar ook de speerpunten voor komend jaar aan de orde kwamen. Guus, algemeen directeur Business Unit Pipelines & Industry bij Visser & Smit Hanab kan bogen op ruim 20 jaar ervaring op engineering-, projectmanagement- en directieniveau met internationale aannemers en contractors.

Kernthema’s veiligheid, arbeidsmarkt, professionalisering en optimalisatie krijgen bijzondere aandacht in projecten als VOMI-Scholing en VOMI-Veilig.

VOMI-Scholing

Naast krapte op de arbeidsmarkt ontstond bij VOMI-leden door de corona-pandemie een achterstand in het bijscholen van medewerkers. Die achterstand wil de sector met inzet van de Tijdelijke subsidieregeling ‘NL leert door met inzet van sectoraal maatwerk’ (NLLD-SMR) versneld inhalen. Met inzet van deze subsidie, omgezet in het project VOMI-Scholing kan de sector de kennisachterstand inhalen. Door vele duizenden medewerkers van VOMI-leden tot eind 2022 te scholen hoopt het verlies van arbeidsplaatsen te voorkomen.

VOMI-Veilig

VOMI-Veilig zorgt voor versterking van het veiligheidsbewustzijn en de actiegerichtheid van operationele teams die betrokken zijn bij het onderhoud van procesinstallaties. Het operationele team maakt de kansen en uitdagingen zichtbaar voor hun specifieke werksituatie. Daarnaast krijgt het hulpmiddelen aangeboden om het gesprek met collega’s, leidinggevenden en opdrachtgever aan te gaan. Vanuit de eigen gedrevenheid, vakmanschap en ervaring weet het team het gesprek met andere betrokkenen op de projectlocatie te voeren met als doel een volwaardige gesprekspartner te zijn in het gezamenlijk werken aan een veilige omgeving voor iedereen. VOMI-Veilig behoort tot de 48 Safety Deals van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Over de afgelopen periode verzorgde VOMI elf pilots en er staan er nog elf gepland voor de komende periode.

Safety eXperience Award

Na de Corona periode zet de organisatie nu ook weer in op de uitreiking van de Safety eXperience Award (SXA). Die gaat traditiegetrouw naar een opdrachtgever van de VOMI leden. Hierbij gaat het om de veiligheidsbeleving van de VOMI-leden (en hun medewerkers) bij de opdrachtgever. De award zal worden uitgereikt tijdens de slotmanifestatie van het project VOMI Veilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.