Nieuws

Vomi introduceert infographic Chroom-6

Vomi introduceert infographic Chroom-6

Vomi ontwikkelde een infographic om de bewustwording te bevorderen rondom het veilig werken met Chroom-6 houdende materialen. De infographic dient daarnaast als basis voor nadere afstemming met de stakeholders in de keten.

Chroom-6

Blootstelling aan Chroom-6 kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Bij de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden kunnen medewerkers van leden te maken krijgen met Chroom-6. Bij het werken aan installatieonderdelen waar dat zich voordoet moeten zij maar ook asset owners de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Beiden dienen te voorkomen dat blootstelling aan Chroom-6 tijdens werkzaamheden plaatsvindt.

Bewustwording

In nauwe afstemming met de Vomi-contactgroep Chroom-6 startte een traject dat bestaat uit de publicatie van een Infographic Chroom-6 voor algemeen gebruik. Daarnaast zal een Kennissessie Chroom-6 voor leden plaatsvinden, zorgt de brancheorganisatie voor externe communicatie en een ronde-tafeldiscussie.

Infographic

De infographic moet bewustzijn creëren bij medewerkers op de werkvloer door hen te informeren over het werken aan (mogelijk) Chroom-6 houdende materialen. Zij krijgen een waarschuwing over de gevaren ervan en over de Arbeidshygiënische strategie. Via een toolbox kunnen leden daarnaast een instrument krijgen om met medewerkers in gesprek te gaan en hen voor te lichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.