Nieuws
Vloeistofringvacuümpompen met variabele snelheden

Atlas Copco introduceert vloeistofringvacuümpompen met variabele aandrijfsnelheden. Het bedrijf omschrijft de LRP 700-1000 VSD+-serie als intelligente vloeistofringvacuümpompen.

Compact

De LRP VSD+ leent zich voor natte en uitdagende toepassingen. Hij combineert compactheid met een hoog prestatieniveau, energie-efficiëntie en een geluiddichte omkasting (65dB(a)).

Alle bedieningsknoppen zitten bovenop de pomp om inbedrijfstelling te vereenvoudigen.

De pomp bevat een groot aantal geïntegreerde componenten die normaal gesproken optioneel zouden zijn. De omkasting beschermt ook de elektronica tegen weersinvloeden.

Vloeistofringvacuümpompen

Alistair Darroch, productmanager van de vloeistofringvacuümtechnologie: “The LRP VSD+ vacuümpomp vormt een doorbraak in de vloeistofringtechnologie zoals we hem vandaag de dag kennen. Geen andere pomp in dat segment biedt zo’n hoge efficiency in combinatie met een standtijd. Door een combinatie van de traditionele voordelen van LRP met de variabele aandrijftechnologie introduceren we iets geheel nieuws.”

Variabele snelheden

De Variable Speed Drive technology (VSD) opereert in gehele harmonie met de pomp en genereert zo de optimale vacuümniveaus. De eerste VSD past zich aan bij de vacuümvraag uit het proces. Een tweede VSD regelt de watercirculatie daarmee maximale prestatie en stabiliteit in vacuümniveaus biedend.

Alistair Darroch: “Onze algoritmen balanceren de pompprestatie met de hoofdmotor. Dat impliceert dat de pomp altijd piekprestaties levert bij maximale energie-efficiëntie.”

Standaard uitgevoerd met Atlas Copco’s MkV Elektronikon® controller beschikt de LRP VSD+ over een uitgebreid ingebouwd managementsysteem. Daaruit kan de gebruiker de onderhoudstatus van de pomphalen. Meerdere pompen kunnen zo gemonitord en simultaan geoptimaliseerd. Gekoppeld aan Atlas Copco’s Smartlink levert de LRP VSD+ controle en connectiviteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.