Nieuws
Powtech Nürnberg

Op Powtech 2023 van 25-28 september in het Duitse Nürnberg voegt de organisatie voor het eerst de ‘natte’ kant toe. Heike Slotta, Executive Director Exhibitions: “Processing of Bulk Solids dekt volgens ons al een tijdje niet meer de lading. Want in de procesengineering draait het om het geheel: solids, vloeistoffen en gassen. Daarom richten we ons vanaf nu ook op projectmanagers, productieleiders maar ook proces- en productontwikkelaars in de gehele procesindustrie.”

Vloeistoffen en gassen

De organisatie denkt dat al die functionarissen kunnen profiteren van het uitgebreidere aanbod. Er ligt nog wel wat werk om die brede route onder ieders aandacht te brengen want vele associëren toch de ‘droge’ kant met Powtech. Vanaf nu positioneert de beurs zich als International Processing Trade Fair for Powder, Bulk Solids, Fluids and Liquids.

Slotta: “Eigenlijk bepalen vloeistoffen en gassen al langer de agenda van onze solids-klanten. Ook veel standhouders bieden naast producten hele systemen aan waarin vaak vloeistoftransport en mixen zit opgenomen. Het behoorde dus eigenlijk al tot ons beursassortiment, alleen nu benoemen we het voor de bezoekers ook.”

Powtech

Slotta: “De meeste van onze bezoekers komen uit de food, feed, farma en chemische industrie. Maar als technologiebeurs appelleert het aan vele sectoren. De verfindustrie, kunstmest en die voor zwavel brengen alle mogelijke procestechnologieën bij elkaar. Denk alleen al maar aan de fabricage van batterijen. Maar ook havermelk en chocoladebeleg beginnen droog maar eindigen in dikke pasta’s. Maar ik denk dat vooral de cosmetische en farmaceutische industrie van de nieuwe combinatiebeurs gaan profiteren. De grondstoffen voor medicijnen bevatten vaak zowel droge als natte componenten.

Hoewel veel van de standhouders ook drankprocessing aanbieden verwacht Slotta niet een enorme focus op dat deel. Tenslotte vindt twee maanden later, van 28-30 november ook in Nürnberg de Brau Beviale plaats die zich vooral richt op dat segment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.