Nieuws
Visser Nederland nieuwe distributeur van Flowserve

Visser Nederland treedt per 1 januari 2024 op als officieel sales- en servicepartner van Flowserve. Daarmee verkrijgt het Noord-Nederlandse bedrijf de exclusieve distributie van Flowserve pompen en mechanical seals. Daaronder vallen merken als Durco, IDP, Worthington, Innomag en SIHI voor de eindgebruikersmarkt in Noordoost-Nederland.

Distributeur van Flowserve

De twee bedrijven werken al langer samen en Visser wil de servicegraad voor Flowserve in Noordoost-Nederland naar een hoger plan brengen. Door vier vestigingen in het werkgebied met eigen monteurs, servicebussen en jarenlange kennis van Flowserve pompen voert de distributeur reparaties met minimale reistijden bij de klant uit. Service en onderhoud gebeurt volgens de principes van predictief onderhoud. Het bedrijf inspecteert en onderhoudt allerlei ‘rotating equipment’. Van aandrijvingen, pompen, mechanical seals tot aan ventilatoren. Zo kan het stilstand bij de klant vermijden en productieprocessen ongehinderd laten draaien.

Door elkaar te versterken kunnen Flowserve en Visser Nederland samen een nog groter marktaandeel bereiken.

Visser Nederland

Het rotatingbedrijf opereert zowel in de voedselverwerkende industrie maar ook in de procesindustrie en voor machinefabrieken. Maar het komt ook bij agrarische bedrijven, waar nog veel Flowserve SIHI pompen staan. Ook de watersector, zoals waterzuiveringen en waterschappen maken gebruik van Vissers diensten.

Verdeeld over vier vestigingen, Zwolle, Enschede, Apeldoorn en Emmeloord werken ongeveer 65 mensen. In de hoofdvestiging in Zwolle gaat het flink uitbreiden. Zo wordt de montageruimte vergroot en krijgt het kantoor een extra verdieping. Onlangs breidde het al uit door het overnemen van de activiteiten van Julo en Vos&Julo in respectievelijk Enschede en Apeldoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.