Nieuws

Vijfde Dutch Beer Challenge

Vijfde Dutch Beer Challenge

Voor de vijfde keer organiseerde de Stichting Dutch Beer Challenge (DBC). op 20 maart j.l. in Rotterdam de Dutch Beer Challenge. 70 Nederlandse brouwerijen stuurden in totaal 441 bieren in. Tien bierspecialisten ‘proefden’ zich uiteindelijk naar de uitslag. Pompenfabrikant Verder nam ook deel op 20 maart.

Vijfde editie

De Dutch Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in Nederland startte in 2014 als antwoord op de groeiende interesse in de Nederlandse biercultuur. BeComEv regelt in opdracht van DBC de wedstrijdleiding. Verder bemande dit jaar als pompenfabrikant een stand.

De jury, bestaande uit Nederlandse, onafhankelijk bierexperts en internationale bierkeurmeesters proefde 20 maart 2019 blind. Op 16 mei tijdens de Week van het Nederlandse Bier maakt DBC nog een overall winnaar bekend.

Winnaars

De 2019-editie van de Dutch Beer Challenge leverde 76 winnaars op in 23 categorieën. De meeste medailles gingen dit jaar naar Jopen, Hertog Jan, Uiltje Brewing Company.

De Haarlemse brouwerij Jopen sleepte zeven medailles, één gouden, drie zilveren en drie bronzen in de wacht. Ook de Hertog Jan Brouwerij deed het met zes medailles goed. Waarvan de helft daarvan in één categorie: Donker Barleywine. Het goud in die categorie ging naar de Hertog Jan Grand Prestige. Maar de brouwerij kreeg ook een prijs voor het onlangs geïntroduceerde Jan Vatgerijpt Rutte 2019 en het Jan vatgerijpt Zuidam 2019.

Brouwerijen die ook met meer bieren in de prijzen vielen zijn Uiltje Brewing Company, Trappistenbrouwerij De Koningshoeve, Swinkels en Bird Brewery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.