Nieuws

Vier kleine Stage V-compressoren

Vier kleine Stage V-compressoren

Doosan Portable Power lanceert een nieuwe reeks kleine, mobiele compressoren voor de Europese markt. Die bestaat uit vier nieuwe modellen met een vrije luchttoevoer van 2,5 tot 5,0 m³/min (90-180 cfm). De serie kenmerkt zich volgens de fabrikant door eenvoud, duurzaamheid, betrouwbaarheid en transporteerbaarheid.

Stage V-compressoren

Bij de nieuwe kleine compressoren geeft het eerste getal in de modelnaam de druk in bar aan. Het tweede getal staat voor het nominale luchtdebiet in kubieke meter per minuut. Dat terwijl de V (5) aangeeft dat de motor aan de Stage V-norm voldoet. Er zijn drie modellen die werken bij een nominale druk van 7 bar. Namelijk de nieuwe Stage V Yanmar-aangedreven 7/25, 7/45 en 7/55 met een vermogen van respectievelijk 2,5, 4,0 en 5,0 m³/min (90, 140 en 180 cfm). Het nieuwe 14/35 hogedrukmodel dat 3,0 m³/min (105 cfm) perslucht levert bij 13,8 bar completeert de reeks.

Milieuvriendelijk

“De complexiteit van het StageV-ontwerp bracht ons ertoe de reeks kleine compressoren volledig te herzien. We wilden wel de algemeen aanvaarde, superieure duurzaamheid van onze producten behouden. We verbeterde de onderhoudsvriendelijkheid en voldoen aan alle mogelijke eisen inzake transporteerbaarheid. En we verhoogden de milieuvriendelijkheid”, zegt Jan Moravec, General Manager, Doosan Portable Power Emea.

Zo krijgen de machines de ECOmizer-optie die automatisch de werkfase herkent. Daarmee kunnen ze zonder menselijke tussenkomst de druk en het motortoerental aanpassen om het brandstofverbruik te optimaliseren en het lawaai en de uitstoot te verminderen. Bij handmatige activatie van een door de compressor aangedreven pneumatisch werktuig, herkent de machine automatisch de vraag naar debiet en druk en levert onmiddellijk weer de maximale prestaties.

Specs

De reeks kleine compressoren kregen een bijgewerkt bedieningspaneel op een meer ergonomische plaats. Een mechanische manometer vermeldt de druk. De modellen met elektronisch geregelde motoren beschikken over een extra schakelaar om de DPF-regeneratie te forceren. De machines met de generatoroptie krijgen optioneel een extra 3-standenschakelaar en voltmeter.

De koper kan kiezen tussenongeremd of volledig geremd loopwerk, beide verkrijgbaar in vaste en variabele hoogte-configuraties. Alle nieuwe modellen blijven qua gewicht onder de 750 kg., zelfs met extra opties zoals een nakoeler of een smeerinrichting. Alle modellen zijn gehomologeerd tot 950 kg. De overkapping opent naar de dissel toe voor maximale stabiliteit bij het onderhoud van de machine. Bovendien meet de opening in de ‘onderhoudspositie’ meer dan 90 graden, zodat alle onderdelen van de compressor gemakkelijk toegankelijk zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.