Nieuws
Verder nr. 1 in de top-100 Nederlandse Maakindustrie

Verder is door Management Team (MT) gekozen als nummer 1 van de top-100 van de Nederlandse Maakindustrie.

Top-100

De ranglijst, een initiatief van het tijdschrift Management Team, toont jaarlijks de 100 meest succesvolle, Nederlandse maakbedrijven met een omzet <500 miljoen Euro. Het gaat om financieel stabiele fabrikanten met een gezonde groei en met innovatieve producten die de Nederlandse industrie naar een hoger niveau tillen.

Bij de eerste editie van de top-100 in 2013 stond Verder op nummer 3. De daaropvolgende jaren altijd in de top4 en nu dus bovenaan. MT hanteert criteria als omzet, de gemiddelde omzetgroei, winstgroei en return on investment in de afgelopen vijf jaar.

 

Historie Verder

Verder begon in 1959 als handelsbedrijf en introduceerde in de loop der jaren eigen producten. De Liquids-divisie van de Verder Groep nam in 2014 het Italiaanse Microdos over en in 2015 de pompenfabrikanten Ponndorf (Duits) en het Belgische Packo. Met het creëren van partnerschappen met producenten en een eigen R&D geeft Verder een extra impuls aan de marktpenetratie. Verder is ook actief in Pindustry, een investeringsfonds met deelnemingen in veelbelovende maakbedrijven in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De Verder Groep is nog altijd een familiebedrijf, dat de waarden waarop zij werd opgericht nog altijd hoog in het vaandel heeft: integriteit, respect, met de nadruk op mensenrechten, eerlijkheid en ecologische duurzaamheid.

De toekomst

Andries Verder, CEO van de Verder Groep: “De lijnen tussen fabrikant en distributeur zullen worden verkort. Deze veranderingen vragen een volledige herziening van de organisatiestructuren zoals we die tot nu toe hebben gekend. Tevens biedt het geweldige kansen voor internationaal georganiseerde bedrijven. IT en Industry 4.0 spelen natuurlijk een heel belangrijke rol bij dit veranderingsproces. Maar de weg naar de werkwijze van de toekomst kan niet worden bereikt zonder focus op organisatiestructuren. We zien een duidelijke trend waarbij klanten beter worden geïnformeerd en op zoek gaan naar leveranciers die objectief zijn in hun selectie van technologieën. Het is de missie van de Verder Groep om op het gebied van fabricage over alle mogelijke knowhow in nichemarkttechnologieën te kunnen beschikken om zo aan de klanten echte oplossingen te kunnen bieden.“

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.