Nieuws

Verder Groep weer eerste in Maak100

Verder Groep weer eerste in Maak100

De Verder Groep (Vleuten) staat voor de derde keer aan kop in de Maak100. Daarmee handhaaft het zijn positie van best presterende productiebedrijf van Nederland.

Maak100

MT/Sprout publiceerde in samenwerking met CFI Nederland begin december 2020 de jaarlijkse Maak100. Daarin behoudt de Verder Group zijn toppositie. Runner-up Stertil Group (2), Trespa (3), Christiaens Groep (4) en Terberg Benschop (5) opereren in heel andere sectoren. Voor het samenstellen van de lijst selecteerde CFI Netherlands de 300 grootste MKB-maakbedrijven. Die rangschikt het vervolgens op basis van vier criteria: Omzet 2019, Omzetgroei 2015-2019, Gemiddelde EBIT 2015-2019 (in%) en Gemiddelde ROIC 2015-2019 (in%).

Verder Groep

Het familiebedrijf uit Vleuten onder leiding van CEO Andries Verder produceert hoogtechnologische laboratoriumapparatuur en pompen voor industriële en hygiënische toepassingen. Het bedient klanten over de hele wereld. In 2019 bedroeg de omzet meer dan 333 miljoen euro, met een omzet- en winstgroei over de afgelopen vier jaar van respectievelijk 12 en 13 procent.

Corona-effect

De editie 2020 is gebaseerd op ingediende cijfers uit 2019. “Het Corona-effect speelt dus nog niet mee”, zegt samensteller Kevin Driesen van CFI Nederland. “We weten dat dit effect tot september min zeven procent bedraagt maar dat gemiddelde geldt voor de hele branche. In de machine-industrie kan dit effect oplopen tot bijvoorbeeld 20 procent. Terwijl de metaalindustrie een plus van zeven procent laat zien. “

Aanpassing verdienmodellen

Driesen is optimistisch over de maakindustrie. “De groei die deze bedrijven jaar na jaar laten zien, is indrukwekkend. Maar ook het innovatieve karakter van de sector blijft me keer op keer verbazen. Voorspelbare omzet (recurring omzet) is belangrijk en je kunt zien dat de sector hierop inspeelt. Dus het draait niet alleen om productinnovatie maar ondernemers in de maakindustrie verfijnen ook continu de onderliggende verdienmodellen. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.