Nieuws
Verbeterde NXpower Monitor met AI-gestuurde analyse

Siemens Smart Infrastructure integreerde de AI-aangedreven esa-technologie (electrical signature analysis) van Samotics in zijn NXpower Monitor-app, een digitale beheerder voor elektrische netwerken.

Verbeterde NXpower Monitor

Samotics sluit zich aan bij het Siemens Xcelerator-partnerecosysteem met zijn monitoringsysteem voor wisselstroommotoren en roterende apparatuur. De ESA-technologie in combinatie met machine learning biedt inzicht in de gezondheid van bedrijfsmiddelen en energie-efficiëntie voor elektrisch aangedreven apparatuur. ESA zal de mogelijkheden van NXPower Monitor uitbreiden om een end-to-end asset monitoring-aanbod te leveren voor het gehele energiedistributiesysteem. Het beidt een gezondheidsstatus, een KPI-berekening, energiemonitoring en monitoring van operationele gegevens van activa.

Digitalisering

“De digitalisering van energiedistributie, automatiseringssystemen en netwerken brengt veel voordelen met zich mee. Het leidt niet alleen tot aanzienlijke besparingen in termen van tijd en geld, het verhoogt ook de efficiëntie en betrouwbaarheid aanzienlijk. Door Samotics toe te voegen aan Siemens Xcelerator, ons open ecosysteem van gecertificeerde partners, kunnen klanten profiteren van een uitgebreid aanbod. Dit weerspiegelt onze voortdurende innovatie-inspanningen, waaronder de integratie van geavanceerde laagspanningsanalyse in onze digitale beheerder NXpower Monitor”, zegt Stephan May, CEO van Electrification and Automation bij Siemens Smart Infrastructure.

Ongeplande stilstand voorkomen

Op basis van de ESA-technologie voert NXpower Monitor real-time analyses uit van hoogwaardige stroom- en spanningsgegevens. Hiermee kan het systeem elektrische en mechanische storingen tot vijf maanden voor downtime detecteren. Bovendien biedt het systeem inzichten in prestaties en efficiëntie. Daarmee springen gebieden met het hoogste elektriciteitsverbruik, de hoogste kosten en efficiëntieverliezen eruit. Door datagedreven aanbevelingen te implementeren, kunnen organisaties operationele processen optimaliseren, energieverspilling aanzienlijk verminderen en de CO2-uitstoot met maximaal 15% verminderen.

Energieverspilling

Jasper Hoogeweegen, CEO van Samotics: “Ongeplande stilstand en energieverspilling behoren tot de duurste problemen in de industrie. Traditionele monitoringtechnologieën pakken deze problemen niet adequaat aan. Door partnerschappen met organisaties zoals Siemens profiteren klanten van ESA-technologie die realtime, bruikbare informatie levert over de conditie, prestaties en energie-efficiëntie van kritieke roterende apparatuur. Dit helpt onze klanten om de prestaties en energie-efficiëntie van hun kritieke activa effectief te verbeteren. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.