Nieuws

Veiligheidstrainingen

Veiligheidstraining

Waar de meeste ongelukken gebeuren? Thuis. Initiatiefnemer van het Nederlands Veiligheidsinstituut (NLVI) is er stellig over. “Kijk de onderzoeken er maar op na. Maar een werkgever heeft er wel last van als iemand thuis van een trapje valt of iets anders ‘even’ doet.”

Praktische training

Gilles van Zweeden en collegae zijn van mening dat het aantal incidenten aanmerkelijk teruggedrongen kan worden door praktische veiligheids- opleiding-, training- en beleving toe te voegen aan de huidige, voornamelijk theoretische (o.a. e.learning) opleidingen. Vandaar

De oprichting van het Nederlands Veiligheidsinstituut. De industriële trainingscentra in de petrochemische industrie en het Provinciaal Veiligheidsinstituut te Antwerpen vormen een belangrijke inspiratiebron voor het NLVI.

Na een Real Life Safety beleving of het doorlopen van een cursus of training kunnen de deelnemers veiligheidsrisico’s sneller en beter herkennen. Tevens wordt het begrip veiligheidsbewustzijn in een vroeg stadium bijgebracht waardoor intrede in het arbeidsproces makkelijker en met minder risico’s zal verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.