Nieuws

Veelzijdige, elektrische pijpsnijder

Veelzijdige elektrische pijpsnijder

Hächler, de Duitse uitvinder van de Climbolino E-snijplotter werkt samen met Ant Hire. Ze zullen samen zorgen dat de volledig elektrische laterale pijpsnijder op batterijen vanaf maart 2023 beschikbaar komt voor verhuur en verkoop.

Pijpsnijder

In vergelijking met traditionele snijmachines vermindert de Climbolino E het energieverbruik met 90 procent, aldus de leveracnier. Daarmee biet het een duurzame keuze voor bedrijven die het energieverbruik bij routinematige activiteiten willen verminderen.

De gebruiker kan met Climbolino E obstakels in riolerings- en afvalwaterleidingen verwijderen. Denk aan ijzer, staal, boomwortels en de opbouw van niet-biologisch afbreekbare stoffen. De frees leent zich ook om laterale verbindingen te openen na de pijpvoering en voor algemene revalidatiewerkzaamheden.

Elke gekochte unit beschikt over een afneembaar LED-display, een volledig assortiment gereedschappen, vier verschillende snijkoppen en een slang van 30 m. Bij beschadiging van de slang of snijkop kan de operator ze snel en eenvoudig ter plaatse vervangen.

Tijd- en ruimtebesparend ontwerp 

Het ontbreken van een compressor bij gebruik van de compacte Climbolino E maakt hem makkelijker te transporteren, te hanteren en in te stellen. Dit maakt hem ook geschikt voor locaties met beperkte toegang en geluidsbeperkingen, bijvoorbeeld in residentiële of stedelijke gebieden.

De Climbolino met zijn optionele buisgeleiders kan pijpleidingen variërend van DN60 tot DN300 (diameter 60-300 mm) snijden.

De snel verwisselbare 56-volt DeWalt-batterijen voeden de gehele unit. Tijdens het gebruik bedient de gebruiker de robotische snijkoppen met een joystickmechanisme. Dat met een hand te bedienen vereenvoudigt de manoeuvreerbaarheid. In combinatie met de volledig flexibele slang kan hij pijpbochten tot 90 graden navigeren.

Om een volledig beeld van de leidingobstructie te krijgen, gebruikt hij een cameralens om een beeld te verzenden naar een helder en afneembaar 12″ (300 mm) LED-display.

Fabrikant en leverancier

Adrian Thompson, managing director, Ant Hire Solutions: “Luisterend naar feedback van Ant Hire-klanten gedurende vele jaren, weten we dat het maximaliseren van de efficiëntie op locatie en het minimaliseren van downtime voor hen veel betekent. We verheugen ons dan ook dat we de oplossing mogen aanbieden.”

Rolf Peters, managing director van Hächler: “Bij het demonstreren zie ik altijd de verbazing van klanten als ik de Climbolino E door hun verschillende testsecties duw, vaak moeiteloos. Niet veel klanten verwachten de uitstekende flexibiliteit en enorme kracht van de combinatie van frees, slang en camera, wat het zo speciaal en uniek maakt als een freesrobot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.