Energie-efficiëntie

Vast een tipje van de inhoud van PompNL nr. 6

Vast een tipje van de inhoudsluier van PompNL nr. 6

Deze week valt PompNL nr. 6 bij de abonnees op de mat of zo u wilt in de mailbox (kijk maar eens naar onze gunstige digitale abonnementsprijzen!). Daarin gemaalprojecten in Nederland en bij onze zuiderburen maar natuurlijk nog veel meer actueels.

Meer vrouwen in PompNL

We namen ons onlangs voor meer vrouwen aan het woord te laten. Natuurlijk alleen als ze ook daadwerkelijk een goed verhaal kunnen vertellen. Zoals Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems Engineering bij de TU Delft. Door haar promovendi voelt ze zich sterk betrokken bij de energietransitie. En het vrouw-zijn? Absoluut geen issue voor haar, negatief noch positief.

Aandrijving

Na aandrijvingen vormen pompen qua aantal het grootste component ter wereld. Maar die aandrijvingen vormen nou eenmaal de motor. Dus een keer per jaar pakken we uit met een themanummer daarover. Deze keer die van de Lelysluizen, wat te doen als de aandrijving ons in de steek laat en een column over een heikel punt: energie-efficiëntie ervan. Overigens ook een interview met het bedrijf dat de pompen voor datzelfde Lelygemaal gaat leveren.

En waarom kiezen ze in België juist voor vijzels in het gemaal?

Digitalisering

We keken mee wat de digitalisering de sluis bij Eefde oplevert. Maar we willen u ook het Belgische irrigatieproject met afvalwater van diepvriesgroentebedrijf Ardo niet onthouden. Voor de afsluiters keken we mee over de schouder van Kenbri dat bij Total de Antwerpse koelwaterfaciliteit renoveert.

Kortom, genoeg om de winter mee door te komen. In print blijft het even stil maar vergeet vooral niet op onze site en in de nieuwsbrief de laatste nieuwtjes mee te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.