Nieuws
Twee GreenTech-nominaties voor Van der Ende

Tijdens de opening van GreenTech Live & Online 2020 bleek dat Van der Ende Groep zijn nominatie kon verzilveren. Het bedrijf ontving een Innovation Award in de categorie Sustainability met zijn Nexus High Performance Reverse Osmosis (Hpro).

GreenTech Sustainability Award

Twee jaar geleden ontving de groep ook al een award voor meest duurzame innovatie met de Poseidon Natriumverwijderaar.

Mede vanwege de actualiteit rondom waterschaarste, de duurzaamheidsdiscussie en de wet- en regelgeving op het gebied van grondwatergebruik ontwikkelde Van der Ende Groep nu de Nexus High Performance Reverse Osmosis (HPRO).

De Installatie beschikt over een innovatief hydraulisch ontwerp in combinatie met artificial intelligence (AI). Hij kan volgens de fabrikant een recovery tot 95 procent realiseren door het concentraat te recycleren er opnieuw water aan te onttrekken. De sensoren verzamelen daarvoor data die met behulp van e-Meta (AI) het optimale moment bepalen om het concentraat te purgen.

Van der Ende Groep presenteert

Tijdens GreenTech Live & Online 2020 presenteerde Van der Ende Groep twee onderwerpen op de Main stage. Op dinsdag 20 oktober 2020 vertelden Lex en Ferry van der Ende over het beheersen van het kasklimaat bij gesloten scherm. De titel luidde: ‘How to manage temperature and humidity in modern greenhouses in a sustainable and effective way?

Op 21 oktober 2020 gingen Micha van Nieuwkerk en Luuk Tetteroo in op waterschaarste en hoe hiermee om te gaan. Hun titel: ‘What is the impact of water scarcity or lack of quality water in the horticulture and how to manage this in the most efficient way?’

Sessies Terugkijken

Bij beide onderwerpen ging het over de belangrijkste uitdagingen, de nieuwste technieken die bestaan om met deze uitdagingen om te gaan en over de visie van het bedrijf op de toekomst. De sessies kunt u terugbekijken via de website van GreenTech.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.