Nieuws

Vacuümfornuizen voor koperbraseerplant

Vacuümfornuizen voor koperbraseerplant

Seco/Warwick gaat vacuümfornuizen leveren aan SonFlow. Daarmee gaat de laatste koper behandelen. Een speciaal nozzle-ontwerp en de elektrische aansluiting maken de fornuizen geschikt voor productie van heatexchangers voor Hvac, off-shore en sanitaire toepassingen.

Vacuümfornuizen

SonFlow maakte voorheen voornamelijk pompen met een hoge capaciteit. Nu gaat het bedrijf zich meer toeleggen op platenwarmtewisselaars. Daarmee kan het bovendien op de eigen Kolding-plant een speciaal fornuis opstarten voor het braseren van koper.

Seco/Warwick leverde al verschillende bedrijven een vacuümoplossing voor hun braseerproces. Hun fornuis kan warmtewisselaars met grote afmetingen aan. De grafietkamer met een vacuümniveau van 10- 3mbar verkort de cyclustijd en helpt daarmee energie besparen.

Uitdagingen koper braseren

“Elk nieuw contract vraagt een hoop overleg tussen klant en ons. Maar dat resulteert dan ook altijd in een klantspecifieke oplossing. Onze jarenlange ervaring resulteerde in een speciaal koelnozzle-ontwerp geoptimaliseerd voor braseerbedrijven. Hiermee voorkomen gebruikers braseerresten in de warmtekamers. Daarmee verminderen ze de kans op schade aan de installatie”, aldus Maciei Korecki, van het vacuüm business segment bij de Seco/Warwick Groep. “We beschikken over ruim 60 technologische patenten met zo’n 12 universiteiten. Samen met ons eigen Seco/lab garanderen we support en oplossingen voor onze klanten. Aan de ene kant iets om trots op te zijn maar het brengt ook altijd uitdagingen.”

Het klantspecifieke vacuümfornuis werkt volgens de fabrikant al in meer dan 70 landen. “Sonflow gaat ook op een efficiënte manier zijn grote warmtewisselaarcomponenten erin behandelen. Daarbij helpen de robuuste, mediumvacuümsystemen op basis van twee Leybolds bronpompen.”

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.