Nieuws

Vacuüm turbopompen voor Frans lab

Vacuüm turbopompen voor Frans lab

Pfeiffer Vacuüm ontving onlangs diverse orders van het Franse researchlab Ganil voor de levering van turbopompen en vacuümkamers.

Frans lab

Het nationale researchcentrum Ganil in Normandië bestaat sinds 1983 en legt zich in samenwerking met het GSI Helmholtz Center for Heavy Ion Research in Darmstadt toe op zware-ion accelerators. Ganil onderhoudt diverse internationale samenwerkingen voor de ontwikkeling van de Fair (Duitsland) en het Franse equivalent Spiral2-Desir- projecten.

De ontwikkelde accelerators genereren een breed spectrum ionstralen die dienst doen in zware atoomkernen. Die ontstaan door met energie geladen deeltjes met elkaar te laten botsen.

Partijen als Ganil gebruiken die ionstralen in fusieresearch, de astrofysica, materiaalonderzoek, radiotherapie, radiobiologie en atoom- en nucleair onderzoek.

Vacuüm turbopompen

Om de deeltjes bij de Spiral2-Desit zo vrij mogelijk te laten bewegen in de stralen, gebruikt Ganil schone ultra-high vacuüm (UHV). De benodigde lage druk daarvoor te borgen, vereist extreem krachtige en betrouwbare vacuüm.

Dus besloot het bedrijf de HiPace 700 M turbopompen en vacuümkamers van Pfeiffer Vacuum te gebruiken. Dr. Dirk Budelmann, Market Manager R&D bij Pfeiffer Vacuum: “We verheugen ons dat Ganil onze technologie kiest voor allerlei toekomstige projecten. In combinatie met de klantspecifieke vacuumkamers gaan ze onze turbopompen inzetten bij de nieuwe Sprial2-Desir lineaire accelerator.”

Specs

Specs als compact, hoge gasdoorvoer en een laag energieverbruik gaven de doorslag. De elektromagnetische lagers noemen ze ook wel actieve magnetische lagers door de continue monitoring en bijstellen van de rotorpositie. De automatische onbalanscompensatie vermindert slijtage, zorgt voor een laag trillingsniveau tijdens processing bij een continue rotorstabiliteit. Deze lagertechnologie vereist geen onderhoud of smering.

Net als voor Ganil kan Pfeiffer de turbopompen aanpassen bij diverse klantwensen of applicaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.