Nieuws

Upgrade van doseren en vullen

Upgrade van doseren en vullen

Watson-Marlow Fluid Technology Group (Wmftg) onthulde afgelopen maanden tweeupgrade-versies.  Qdos chemische doseerpompen. Qdos® Conveying Wave Technology (CWT™) vergroot de mogelijkheden van peristaltische pomptechnologie en biedt een langere levensduur dan traditionele, slang-gebaseerde ontwerpen.

De tweede noviteit, de nieuwe Flexicon PF7+ intuïtieve peristaltische vulpomp biedt een verliesloze oplossing en voldoet aan 21 CFR voor kritische aseptische afvultoepassingen.

Doseren

CWT™ biedt volgens de fabrikant belangrijke voordelen in waterbehandelingstoepassingen. Gebruikers zullen profiteren van de nauwkeurigheid bij het afmeten en doseren van chemicaliën zonder dure hulpapparatuur.

Qdos® CWT™ pompen bereiken hun peristaltische werking door een vloeistofcontact element te gebruiken. Dat biedt in feite dezelfde basisfunctie als de slang van een conventionele peristaltische pomp. Het element zorgt niet alleen voor het voorkomen van dampvergrendeling maar levert ook stabiele en betrouwbare prestaties. Zelfs bij schommelingen in omgevingstemperatuur en druk. Bovendien zorgt het robuuste mechanische ontwerp voor een consistente hoge nauwkeurigheid gedurende de levensduur van de pomp.

Langere levensduur

Om de peristaltische pompwerking van de pomp te bereiken, gebruikt de fabrikant in plaats van een slang een Epdm-element dat tegen een Peek baan drukt. Het vloeistofcontact-element wat hierdoor ontstaat, wordt zo heel licht belast.

Qdos CWT pompen bieden een goede chemische doseernauwkeurigheid in waterbehandeling. De pompen voegen chemicaliën toe, inclusief natriumhypochloriet voor post-chlorinatiecycli zonder de noodzaak tot overdosering. Dat garandeert gedurende de hele levensduur van de pomp een constante, hoge nauwkeurigheid.

Reacties van gebruikers

De San Luis Rey Water Reclamation Facility in Oceanside, Californië is een van de proeflocaties die al een eerste reactie konden geven. De faciliteit verzamelt al het rioolwater van de stad, behandelt het en voert het af. Zij verkiezen peristaltische pompen boven membraanpompen omdat ze vergassende chemicaliën zoals natriumhypochloriet kunnen verwerken. De installatie van de Qdos CWT pomp stelt de technici van de site in staat peristaltische technologie te gebruiken in een toepassing met drukpieken en gasvorming. Sinds de ingebruikname ziet de San Luis Rey-faciliteit de levensduur van de pompen aanzienlijk stijgen. 

De afgedichte CWT pompkop levert een nauwkeurige, lineaire en reproduceerbare opbrengst. Blootstelling aan chemicaliën wordt geminimaliseerd en het verwisselen duurt nog geen minuut en gebeurt zonder gereedschap. Gebruikers kunnen ook nog profiteren van operationele- en milieuveiligheid door lekdetectiesoftware, storingsalarm en vloeistofopvang.

Gebruiksgemak

Martin Johnston, Strategic Business Development Director bij Wmftg noemt het ene spannende lancering. “We streefden bij het ontwerp naar een technologie met al de voordelen van een traditionele pomp maar met een aanzienlijk langere levensduur dan een traditioneel slang-ontwerp. Uit de eerste reacties van gebruikers blijkt duidelijk dat CWT helpt om operationele efficiëntie te bieden aan een diverse groep van gebruikers. We kijken ernaar uit om nog meer klanten te laten profiteren van de voordelen.”

Specs

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende regelniveaus, van handmatig, op afstand en Profibus, tot universeel (automatische en handmatige bediening) en Universal+ (automatische en handmatige bediening met configureerbare ingang en uitgang van 4-20 mA).

De nieuwe Qdos CWT serie biedt opbrengsten van 0,1 tot 500 ml/min, en een druk tot 7 bar RMS. Opbrengstregeling gaat tot 5000:1 met ±1% nauwkeurigheid. Om de geschiktheid voor industriële omgevingen te garanderen, zit pomp in een behuizing met IP66 NEMA 4X-classificatie. De gebruiker krijgt standaard drie jaar garantie.

Upgrade van doseren en vullen

Vullen

De PF7+ van Wmftg bouwt voort op de expertise van peristaltische vulling. De pomp zorgt voor bescherming tegen besmetting en schade aan de levensvatbaarheid bij hoogwaardige producten zoals Atmp’s, vaccins en cel- en gentherapie.

Hoogwaardige producten

De nieuwe vulpomp biedt een verliesloze start en een gewichtscontrole die voor 100 procent binnen het proces valt als de pomp op een weegschaal van derden is aangesloten. Om de nauwkeurigheid van de vulvolumes te garanderen, werkt het systeem met dynamische herkalibratie voor automatische aanpassing wanneer een reeks opeenvolgende vullingen te veel afwijkt van de doelvulling. Hij kan ook het gewicht van individuele vullingen controleren en geeft met kleurvulling de tolerantie aan en of het binnen de acceptatiecriteria valt. 

Traceerbaarheid en veiligheid

Met zijn verhoogde niveaus van product en productie herhaalbaarheid biedt de PF7+ elektronische batchrapportage via Ethernet of USB en live audit trails via Ethernet voor een betere traceerbaarheid van processen. Deze externe verbinding maakt het ook overbodig om de cleanroom te betreden.

De binnenwand van de pompslang komt als enig deel met de vloeistof in contact. De lage shear zorgt voor een efficiënte overbrenging zonder afbreuk van levensvatbaarheid of kwaliteit.

De optionele QC14-pompkop verbetert door een rotor met holle kern en een uitneembare bak de reinigingsmogelijkheid. Door de verzonken vergrendelingshendel en een veilig ontwerp van de slang kan één persoon de slang invoeren en er daarbij voor zorgen dat deze correct wordt geladen. De uitneembare bak krijgt een veiligheidsschakelaar voor extra veiligheid. Een beschermingsschakelaar moet gebruik bij verkeerde plaatsing voorkomen. De in de fabriek gekalibreerde pompkop behoeft gedurende de levensduur van de pomp geen aanpassingen. Kritische IQ/OQ documentatie en een garantie van vijf  jaar ondersteunen het vertrouwen in de operationele mogelijkheden van de PF7+-pomp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.