Nieuws
Universeel toepasbare dompelpomp voor industriële waterafvoer

Een hoge mate van betrouwbaarheid, eenvoudige hantering bij installatie en onderhoud, en een optimaal rendement. Dat noemt Wilo als kenmerken van zijn dompelpomp Rexa UNI voor het afvoeren van industrieel afvalwater.

Dompelpomp

“Met de Wilo-Rexa UNI ontwikkelden wij ons productportfolio van afvalwaterdompelpompen consequent door volgens de wensen van de klant“, vertelt Oliver Armbruster, productmanager bij Wilo. Het nieuwe model vervangt de Wilo-Drain TP50/65. “De pomp leent zich vooral voor het afvoeren van afvalwater in wat kleinere, industriële gebouwen.”

Hij vervolgt: “De flexibele eigenschappen van de Rexa UNI maken hem nagenoeg universeel inzetbaar. Van mobiel tot in de pompput als onderdeel van een Wilo-systeem en het geringe gewicht ervan vereenvoudigt installatie. Dat komt door de in de eenfasemotor geïntegreerde condensator en de in de flens geïntegreerde bevestigingsmogelijkheden.”

Naast de V05-flens DN 50 kan bevestigen ook met de V06-combiflensen DN 50 en DN 65.

Vortex-hydraulica

De nieuwe Vortex-hydraulica met corrosiebestendig composiet en een glad oppervlak biedt betrouwbaarheid en maakt de pomp universeel inzetbaar, ook voor verschillende transportmedia. “De Vortex-hydraulica zorgt bovendien voor optimaal rendement”, aldus de productmanager van Wilo. Dat de belangrijkste onderdelen rechtstreeks toegankelijk zijn, maakt ook eventueel onderhoud steeds eenvoudiger. De Rexa UNI beschikt over een dubbele afdichting waardoor een groter volume in de oliekamer kon worden gerealiseerd. De oliecontrole gebeurt via een sluiting aan de kant van de behuizing. Dat verlengt de onderhoudsintervallen.

Onderhoudswerkzaamheden binnen de behuizing van de pomp gebeuren via een eenvoudige toegang in de grondplaat van de pomp.

De Wilo-Rexa UNI kan via Wilo-Control-schakelkasten worden aangestuurd en in bestaande gebouwbeheersystemen worden geïntegreerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.