Nieuws

Uitbreiding tankopslag Antwerpen en Rotterdam

Uitbreiding tankopslag Antwerpen en Rotterdam

Het Nederlandse tankopslagbedrijf Standic bouwt in Antwerpen een nieuwe chemie opslagterminal. Rubis Terminal in Rotterdam startte onlangs de tweede fase van zijn tankopslagbouw. In PompNL nr. 3, 2019 pag. 24/25 schreven we al over de forse uitbreiding van de tankopslag in de Benelux.

Antwerpen

Standic verdubbelt haar capaciteit met de nieuwbouw. Er staat een terminal in Dordrecht en er verrijst dus een nieuwe aan het 5de Havendok in Port of Antwerp. De opslagcapaciteit bedraagt in eerste fase circa 95.000m³ met een potentiële totale opslagcapaciteit van circa 230.000 m3. De oplevering van de state-of-the-art opslag staat gepland voor het eerste kwartaal van 2021 en de opslag voldoet aan de laatste milieueisen.

Net als bij de terminal in Nederland ligt de focus op de distributie van chemieproducten en chemische nichemarkten. De grootte van de opslagtanks variëren van 500 tot 3500 m3.

Rotterdam

De Rubis Terminal in Rotterdam ging onlangs zijn tweede bouwfase in. Die eindigt in het tweede kwartaal van 2020. Dan staan er negen rvs en verwarmde van elk 1.500 m3 en rvs tanks van 3.000 m3 elk voor chemicaliën. Met de totale uitbreiding van deze 31.500 m3 komt fase 2 in totaal op 150.000 m3. Ook realiseert het bedrijf een dubbel vrachtwagenverlaadstation en een extra ligplaats voor binnenvaartschepen.

Engie is verantwoordelijk voor het multidisciplinaire gedeelte van het project, waaronder (detail) engineering, piping & mechanical en electrical & instrumentation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.