Digitalisering

Uitbreiding plant Intelligence-opties

Uitbreiding plant Intelligence-opties

Siemens brengt twee nieuwe Plant Intelligence-opties voor het visualisatiesysteem WinCC Unified op de markt. De opties Performance Insight en Calendar bieden meer transparantie en gestructureerde planning in de productieprocessen.

Uitbreiding plant Intelligence-opties

Afhankelijk van de toepassingsvereisten integreert de gebruiker een van beide opties individueel. Daarmee kan hij/zij dan op verschillende apparaten, zoals een tablet of pc, over alle functies beschikken. Gebruikmaking van de daarna beschikbare informatie maakt vooruitplannen mogelijk. Dat vermindert afval, uitval en verhoogt de effectiviteit en de efficiëntie van de productiefaciliteit.

Performance Insight

De nieuwe optie Performance Insight biedt de gebruiker een formule-editor voor de berekening van de belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI’s) volgens ISO-norm 22400. Daarnaast krijgt hij/zij een uitgebreide keuze aan WinCC-besturingselementen voor weergave en analyse. Met behulp van een breed scala aan verschillende formaten kan de gebruiker prestaties, kwaliteit en beschikbaarheid van de productie-installatie visualiseren.

Operators van de installatie kunnen de volledige status van het productieproces vastleggen, van fabrieksniveau tot aan afzonderlijke machines met een systematisch optimalisatiepotentieel als resultaat.

Calendar

Ook de optie Calendar biedt visualisatie van een gestructureerde planning van productieprocessen. Hiermee definieert de gebruiker bedrijfstijden van machines en installaties om standaardsjablonen voor reguliere productiedagen en -diensten te maken. Bovendien kan hij/zij de kalenderfunctie gebruiken om de procesuitvoering ten opzichte van een tijdlijn te plannen. Dat biedt inzicht in bijvoorbeeld de opstarttijd van een machine, handig om rekening mee te houden voor het begin van een werkdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.