Nieuws
Uitbreiding Atex-huurvloot Eekels met explosieveilige roestvast stalen pompen

De Atex-range van Eekels’ verhuurvloot is recent uitgebreid met elektrische 4” en 6” roestvast stalen pompsets voor het verpompen van agressieve en corrosieve chemische vloeistoffen in Atex-zones.

Tijdelijke bypass

De pompsets zijn droogzelfaanzuigend en hebben capaciteiten tot 600 m3/uur. Een ruime vuildoorlaat van 76 mm en niveauregeling (vlotters) maken de pompsets geschikt voor het tijdelijk bypassen van rioleringen tijdens renovatiewerkzaamheden. Daarnaast zijn de pompsets volledig Atex zone 1 gecertificeerd.

 

Uitbreiding huurvloot met certificaatslangen

Vanwege de forse groei van de verhuurprojecten in de (petro)chemie is de huurvloot uitgebreid met een aanzienlijk aantal gecertificeerde slangen in diverse diameters, zowel metalen  als composiet slangen. Deze flexibele hogedrukslangen lenen zich voor het transport van agressieve, corrosieve, hete of extreem koude vloeistoffen bij hoge drukken. Over de gehele lengte van de RVS-slangen is een RVS beschermspiraal aangebracht. Deze dient ter bescherming van de RVS-mantel van de slang zodat als er met de slangen gesleept wordt, eerst de spiraal slijt én niet de mantel.

Elke slang wordt individueel periodiek getest (hydrostatische druktest) en gekeurd en voorzien van een testcertificaat. Eekels ontwikkelde speciale leidingrekken om de kwetsbare slangen in op te bergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.