Nieuws

Twee turbomoleculaire pompgroottes voor R&D

Twee turbomoleculaire pompgroottes voor R&D

Leybold breidt zijn Turbovac i/iX serie uit met de 850 i/iX en 950 i/iX. Hiermee komt het totaal van de serie op zes.  

R&D

Net als de 90, 250, 350 en 450 kan de gebruiker de twee nieuwe vacuümpompen inzetten voor research maar ook voor procesanalyse. Ze lenen zich voor situaties die schone en stabiele hoog- en ultrahoog vacuüm vereisen. Denk aan coating of heliumherwinning.

Vooral hogere pompsnelheden, compressiewaarden en intuïtieve bediening ondersteunen dat.

Twee turbomoleculaire pompgroottes

In sommige toepassingen verwacht de fabrikant bij gebruik van de 850 i/iX en 950 i/iX een vermindering van het totaal aantal pompen.

De Turbovac-serie biedt door de diverse modellen en variërende pompsnelheden een flexibele oplossing voor veel situaties.

De gebruiker kann kiezen uit verschillende besturingen. Zo voegden EthernetIP, EtherCAT en Profinet Anybus zich onlangs bij de al bestaande Profibus, RS232 en RS485 communicatiemodules. Allemaal beschikbaar in IP54-versie en de EthernetIP, EtherCAT en Profinet modules beschikken ook over een geïntegreerde webserver. 

Besturing

Met de turbocontroller kan de gebruiker deTurbovac-i/iX-serie besturen en monitoren. Dat maakt ze geschikt voor toepassing in hoog-vacuüm applicaties maar ook in compacte systeemoplossingen. De webserver zorgt ervoor dat de gebruiker alle pompparameters via PC of mobiele devices kan monitoren.

De onderhoudsvrije en olievrije, hybride lagers garanderen volgens de fabrikant betrouwbaarheid en een langere levensduur.

Aan de hoog-vacuümzijde zit de rotor in een onverslijtbare magnetisch lager. Het keramisch, levenslang gesmeerd ballager aan de achterkant kan makkelijk worden verwijderd, indien nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.