Nieuws

Tuma zelfgekoelde onderwatermotoren

Tuma zelfgekoelde onderwatermotoren

Hidrostal presenteert de nieuwe Tuma motorlijn. Een reeks zelfgekoelde onderwatermotoren die ook volledig ondergedompeld in het medium werken. De gebruiker kan deze IE3-equivalente motoren via een modulair systeem combineren met alle hydraulische pompconfiguraties met de originele schroefcentrifugaalwaaier.


Tuma-motoren

Het IP68 waterdichte ontwerp van de motoren maakt continu gebruik in droge en onderwater installaties mogelijk. Naast de verschillende toeren en spanningen kan de gebruiker zelf de isolatieklasse en constructiematerialen kiezen. Alle motoren zijn verkrijgbaar in een roestvast stalen Duplex versie. Dat maakt ze geschikt voor gebruik in zeewater en andere agressieve en bijtende media. Nu produceert de fabrikant ze in een vermogensrange van 15 – 60 kW, met 2 tot 8 polen. In de loop der tijd komen daar aanvullingen op.

De volledig gegoten buitenkant met daarin het energiezuinige koelsysteem geïntegreerd, kogellagers met een levensduur (L10h) van 50.000 uur en duurzame, mechanische seals ondersteunen de robuustheid.


Monitoring

De gebruiker krijgt de mogelijkheid om de twee mechanical seals in tandemopstelling te monitoren en de lagertemperatuur en de conditie van de lagers te bewaken. Om de wikkeling tegen oververhitting te beschermen, zijn klixons en PTC-thermistors geïntegreerd in de wikkelingkop. De optionele PT100-sensoren vereenvoudigen meting en beoordeling van de temperatuur van de wikkeling. De motoren zijn gecertificeerd voor toepassingen in Ex-zones 1 en 2 en temperatuurklasse T4, volgens de eisen van IEC-Ex, ATEX en FM. Alle motoren lenen zich voor gebruik met frequentieregelaars.

Onderhoud

Het gestroomlijnde oppervlak van de motor voorkomt de afzetting van vaste stoffen en vergemakkelijkt het reinigen en onderhouden van de pompen. De gebruiker kan de componenten met zo min mogelijk gereedschap (de)monteren en slechts op een manier. De van stekkerverbinding voorziene voedings- en besturingskabels kunnen op hun plaats blijven terwijl de motor en pomp naar een werkplaats gaan.

Diverse accessoires ondersteunen zowel verticale als horizontale montage. Van EN 13155 gecertificeerde hijsbeugels, voetbochtsnelkoppelingen tot onderhoudsvriendelijke frames.

De verschillende versies van de waaiers voor schroefcentrifugaalpompen maken debieten mogelijk tussen 2 – 2000 l/s en opvoerhoogtes tot 100 m.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.