Nieuws

De DigiLine bepaalt en regelt de totale druk in een vacuümsysteem. Dankzij de digitale signaaluitgang biedt het een hoge nauwkeurigheid en veilige gegevensoverdracht.

Totaaldrukvacuümmeters

Met de DigiLine biedt Pfeiffer Vacuum al meer dan 20 jaar een compleet assortiment digitale vacuümtotaaldrukmeetapparatuur. De modulair aan te passen zenders vereenvoudigen installatie en verhogen de betrouwbaarheid van de metingen.

Veel vacuümtoepassingen werken alleen in een specifiek drukbereik. In vergelijking met analoge meetmethoden werkt de DigiLine volgens de fabrikant veel nauwkeuriger. Hij geeft de meetgegevens voor procesbesturing en documentatie zonder verlies of fout door.

De M12-connectoren kwalificeren deze vacuümmeters voor gebruik in zware omgevingen.

Digitale signaaluitgang

Samen met de HiPace turbopompen en andere producten van Pfeiffer Vacuüm kunnen de zenders in een communicatienetwerk worden bediend. Alle zenders beschikken over een RS-485 interface. Profibus-DP, DeviceNet of een extra analoge uitgang met twee schakelpunten en een LCD-scherm biedt de fabrikant optioneel aan.

Inmiddels levert de fabrikant de DigiLine ook met de Industrial Ethernet interfaces Profinet en EtherCAT. Dat levert hoge datasnelheden op en de mogelijkheid van een aanzienlijk hoger aantal deelnemers.

Capacitieve zendertypen

Totaaldrukvacuümmeters met digitale signaaluitgang

Daarnaast kan de gebruiker ook kiezen voor de capacitieve zendertypen CCT. Die werden voorheen alleen met analoge uitgang gedistribueerd. Deze gastype-onafhankelijke en nauwkeurige meetinstrumenten dienen voor de nauwkeurige procesbeheersing van coatingprocessen, bij vriesdrogen of in kalibratielaboratoria. De keramische technologie van de CCT combineert een chemische bestendigheid met een lage nulafwijking. De CCT’s zijn verkrijgbaar in zowel een temperatuurgecompenseerde als een 45 °C verwarmde versie.

De fabrikant produceert alle DigiLine-zenders in Europa voor een snelle beschikbaarheid en vereenvoudigde afhandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.