Nieuws

Toch geen Pumps & Valves Antwerpen in 2020

Toch geen Pumps & Valves Antwerpen in 2020

Na vijf dagen uitgebreid telefonisch onderzoek naar de animo van bezoekers om Pumps &Valves Antwerpen 2020 te bezoeken, besloot Easyfairs op 1 september 2020 de beurs toch te cancelen.

Pumps & Valves Antwerpen in 2020

‘De bezoekers kijken uit naar een bezoekje aan de duobeurs Pumps & Valves en Maintenance. Maar ze krijgen vaak nog geen toestemming van hun werkgever onder de huidige Coronamaatregelen op stap te gaan.’

Op 26 juni j.l. kwam uit zo’n zelfde onderzoek nog een heel andere uitslag. Toen gaf de overgrote meerderheid van de bezoekers nog aan te zullen komen.

‘Ook het feit dat de Provincie Antwerpen (meetdatum 31/08/2020) rood of oranje inkleurt op de kaart van reisadvies van onze Noorderburen bemoeilijkt de haalbaarheid om Pumps & Valves en Maintenance op 7 en 8 oktober 2020 te laten plaatsvinden. Méér dan 15 procent van de bezoekers komt uit Nederland, net zoals veel van de exposanten.

Behoefte aan fysiek contact

Veel bedrijven ontvangen slechts in uitzonderlijke gevallen derden op hun terrein. En hoewel 92 procent van de bezoekers in de actuele enquête aangeeft graag weer mensen face to face te willen zien, belde al menig standhouder naar de organisatie met het verzoek tot afgelasten.

‘De vele handige, digitale tools die nu gebruikt worden, kunnen de behoefte aan informatie en ervaring, ook over corona uit te wisselen, slechts beperkt vervangen.’

Groen licht

‘Als organisator kregen wij een officieel ‘groen licht’ van Nationale Veiligheidsraad en keurde de instanties onze vaste infrastructuur Covid-19 goed. Wij hanteren goedgekeurde veiligheids- en gezondheidsprotocollen, specifiek gericht op handelsbeurzen en laten onze eigen medewerkers en leveranciers allemaal in alle veiligheid de voorbereidingen uitvoeren. Maar deze elementen blijken vandaag nog niet voldoende om de vakbeurzen Pumps & Valves en Maintenance van 7 en 8 oktober 2020 in Antwerp expo te laten plaatsvinden.’

28 en 29 april 2021

‘Vanuit Easyfairs België willen wij de grote nood van onze bezoekers om de verschillende exposanten zo snel mogelijk live terug te zien, accuraat en in overleg met alle actoren opvolgen. Pumps & Valves en Maintenance 2020 schuiven we daarom integraal door naar woensdag 28 en donderdag 29 april 2021. Op minstens drie ijkmomenten zullen wij via neutrale parameters zowel de status bij de bezoekers, de exposanten als de strategische partners meten. Daarnaast gaan we monitoren of exposanten en bezoekers zich zonder belemmeringen kunnen verplaatsen tussen de essentiële regio’s in België en Nederland. Ook de status van een mogelijk vaccin geldt daarin als essentiële ‘game changer’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.