Nieuws

Tiense Suiker maakt desinfecterende handgel

Tiense Suikerindustrie amakt handgel

Sommige processen draaien op volle toeren om juist in deze tijd de helpende hand te bieden. Zo draaien de fabrieken van de Tiense Suikerraffinaderij in België volle bak om aan de exploderende vraag naar suiker te kunnen voldoen. Maar inmiddels startte het ook een lijn met desinfecterende gel.

Tiense Suiker

“Onze teams werkten de afgelopen dagen enorm hard en de tests overtuigen. We kunnen starten met het produceren van desinfecterende gel op basis van ethanol uit tarwe en bieten.” Het bedrijf verwacht aan het eind van maandag 23 maart 2020 de eerste 2.000 liter te kunnen bottelen, aldus Guy Paternoster, CEO van de Tiense Suikerraffinaderij, uit.

Desinfecterende gel

In eerste instantie produceert het bedrijf de desinfecterende gel op de site van BioWanze. De Tiense Suikerraffinaderij hoopt de productiecapaciteit te kunnen verdubbelen zodra de overheid het licht op groen zet voor haar site in Oostkamp, WestVlaanderen.

Ook de andere Europese dochterondernemingen van de Südzucker-groep, waaronder Tiense Suikerraffinaderij en BioWanze vallen, besloten om een deel van hun ethanol te gaan gebruiken voor de productie van de desinfecterende gel.

Gegadigden

Inmiddels meldden zich allerlei gegadigden voor het product. Tiense Suiker zal de productie opschroeven al naar gelang de vraag.

“We zullen deze gel ook gebruiken om onze medewerkers te beschermen. Zoals in de hele agrovoedingsindustrie werken onze medewerkers er hard aan om aan de behoeften van de consument tegemoet te komen. Hun veiligheid en gezondheid is onze hoogste prioriteit”, zegt Guy Paternoster.

In ieder geval een mooi voorbeeld van omdenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.