Nieuws
Bosch Rexroth opent klanten- en innovatiecentrum in Ulm

Bosch Rexroth verandert de opzet van de Raad van Bestuur met het oog op verdere groei. Vanaf 1 juni zal Roland Bittenauer (52) de verantwoordelijkheid voor global sales en marketing op zich nemen. Thomas Fechner (52) gaat vanaf die datum factory automation leiden.

Raad van Bestuur Bosch Rexroth

Thomas Donato (51), voorheen verantwoordelijk voor beide gebieden stapt binnen de Bosch Group over naar Power Tools in de rol van President. Vanaf 1 juni bestaat de Raad van Bestuur van Bosch Rexroth daarmee uit vijf leden: Dr. Steffen Haack, Holger von Hebel, Roland Bittenauer, Thomas Fechner en Reinhard Schäfer.

Verder groeien

Bosch Rexroth wil sneller blijven groeien dan de markt waarbij de factory automation business naar verwachting bijzonder sterk zal groeien. De nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur ondersteunt deze groeiplannen. Donato’s taken worden gesplitst in twee individuele verantwoordelijkheidsgebieden. Hierdoor kan Bittenauer zich volledig concentreren op zijn verantwoordelijkheidsgebied als chief sales en marketing officer. Met Fechner valt de factory automation business nu voor het eerst onder de verantwoordelijkheid van een bestuurslid zonder andere functionele taken.

“Sinds begin 2022 gaf Thomas Donato impulsen in mobile hydraulics en later in sales, marketing en factory automation. Daarmee droeg hij bij aan de succesvolle ontwikkeling van Bosch Rexroth. Ik wil hem graag van harte bedanken voor zijn inzet voor Bosch Rexroth en wens hem alle succes in zijn nieuwe rol bij Power Tools”, zegt Dr. Markus Forschner. De CFO van Bosch Group en Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Bosch Rexroth vervolgt: “Met Roland Bittenauer als chief sales en marketing officer en Thomas Fechner verantwoordelijk voor onze factory automation voegen we twee experts toe aan de directie van Bosch Rexroth. Beide zetten in hun vorige functies al de koers voor verdere ontwikkeling uit. Nu, als deel van het directieteam zullen zij winstgevende groei stimuleren met de nog duidelijkere verdeling van verantwoordelijkheden.

Bittenauer

Thomas Fechner en Roland Bittenauer in Raad van Bestuur Bosch Rexroth

Bittenauer werkt al bij Bosch Rexroth sinds voorjaar 2021 en stuurt de sales in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland aan, de regio van het bedrijf met de hoogste sales. Voorheen bekleedde de Oostenrijker senior sales posities bij Parker Hannifin en het Oostenrijkse bedrijf Hainzl Industriesysteme. Bittenauer voltooide zijn ingenieursopleiding aan de HTL Steyr op het gebied van automotive en mechanische engineering. Vanaf 1 juni zal Wolfram Ulrich, nu nog sales manager in de business unit Large Hydraulic Drives de verantwoordelijkheid voor sales in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland op zich nemen.

Fechner

Thomas Fechner en Roland Bittenauer in Raad van Bestuur Bosch Rexroth

Fechner sloot zich in 1998 aan bij de Bosch Group en vervulde sinds 2009 verschillende engineering en management posities bij Bosch Rexroth. Sinds 2021 leidt hij de business unit Automation & Electrification Solutions in Lohr. Met het modulaire automatiseringssysteem CtrlX AUTOMATION bieden zij een kernelement van Factory Automation van Bosch Rexroth. Ook de locatie in Ulm, waar het bedrijf sinds 2019 een customer- en innovationcenter bedrijft, valt onder zijn verantwoordelijkheid. Fechner studeerde natuurkunde aan de Universiteit van Stuttgart. Vanaf 1 juni zal Dr. Maik Rabe het management van de business unit Automotion & Electrification Solutions overnemen. Hij behoudt daarbij zijn huidige positie als Head of Development.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.