Nieuws

Testbank voor tandwielpompen

Testbank voor tandwielpompen op de snijkant

Witte Pumps & Technology opende onlangs een nieuwe testfaciliteit voor tandwielpompen.

Testbank

Hogere duurzaamheid, langere levensduur, energie-efficiëntie en digitalisering vormen de uitdagingen van de toekomst voor de machine-, installatie- en pompconstructie.

Vandaar dat Witte Pumps & Technology een testveldinstallatie maakte. Dit om interne ontwikkelingstests uit te voeren maar ook klanten de mogelijkheid te bieden goedkeuringen en testruns uit te voeren onder veeleisende en procesachtige omstandigheden direct op locatie.

Voldoen aan normen

De experimentele opstelling voldoet aan de actuele technische normen en is flexibel en variabel. Naast de klassieke prestatieparameters kan de gebruiker NPSH-waarden van de pompen bepalen en drukmetingen met hoge resolutie implementeren.

Dat levert uitgebreide conditiebewaking van de pompen op in alle tests.

Het flexibele ontwerp van de mechanische structuur maakt het testveld ook eenvoudig en snel aanpasbaar aan nieuwe uitdagingen en uit te breiden met extra meettaken.

Specs

De testbank is volledig automatisch of handmatig te bedienen. Zo kan de gebruiker ook gemakkelijk individuele tests en taken implementeren. Een breed viscositeitsbereik van mogelijke vloeistoffen rondt het aantal functies af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.