Nieuws
Technisch dichte pompen voor giftige vloeistoffentransport

Iwaki biedt voor de wettelijk vereiste hantering van giftige en zeer giftige stoffen conform ‘TA Luft’ een grote keuze aan hermetisch dichte pompen in diverse combinaties van materialen en vermogens.

Giftige vloeistoffentransport

Het Duitse Ministerie van Milieuzaken poneerde vorig jaar een aangepast ontwerp ‘TA Luft’ van de oorspronkelijke wetgeving uit 2002. Naar aanleiding daarvan worden nu de nieuwe eisen in nummer 5.2.6 voor gasvormige emissies bij het verwerken, transporteren, omvullen en opslaan van vloeibare stoffen aangepast aan de nieuwe normen.

De ‘TA Luft’, een geïntegreerd Duits regelgevingskader specificeert bindende technische eisen voor de vermindering van emissies van schadelijke stoffen in de lucht voor aan vergunningen gebonden installaties conform de 4e Bundesimmissionsschutzverordnung (Duitse Bondsverordening inzake emissienormen). Het bepaalt dus in feite de stand der techniek voor meer dan 50.000 installaties in heel Duitsland.

De ‘TA Luft’ behelst meerdere regelingen die vanuit het EU-recht in het Duitse nationale recht worden geïmplementeerd. Dit betreft talrijke voorzorgsmaatregelen die zijn opgenomen in uitvoeringsbesluiten van de Europese Commissie bij conclusies omtrent de best beschikbare technieken (BBT-conclusies).

Technisch dichte pompen

Voor transport bestemde, giftige vloeistoffen mogen conform ‘TA Luft’, paragraaf 5.2.6.1 alleen gebruik maken van technisch dichte pompen zoals pompen met ingekapselde rotor, pompen met magneetkoppeling, pompen met meervoudige schuifringpakking en ontvangst- of buffermedium, pompen met meervoudige schuifringpakking en drooglopende dichting aan de atmosfeerzijde, membraanpompen of vouwbalgpompen.

Iwaki biedt voor de wettelijk vereiste hantering van giftige en zeer giftige stoffen conform ‘TA Luft’ een grote keuze aan hermetisch dichte pompen in diverse combinaties van materialen en vermogens. Zoals magnetisch aangedreven circulatiepompen, doseerpompen, vouwbalgpompen, membraanpompen en dubbelmembraanpompen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.