Nieuws

Op 7 december 2018 trad Team Industrial Services in Vlissingen op als gastheer voor een Zeeuwse Innovatie Starter van KicMPi.

KicMPi

Kennis- en innovatiecentrum Maintenance Procesindustrie (KicMPi), een zelfstandige coöperatieve vereniging, stimuleert samenwerking tussen bedrijven met als doel: innoveren met maintenance in de procesindustrie. Daarvoor verbindt het eindgebruikers en leveranciers op allerlei gebied om tot een optimale samenwerking te komen. In Pomp NL nr. 1 van 2019 vindt u een voorbeeld rondom Smart Tooling en de projecten die het initieerde rondom robotica.

Door het jaar heen vinden diverse bijeenkomsten plaats en 7 december jl. dus een Zeeuwse Innovatie Starter.

Innovatiestarters

Allereerst hield Walter de Kok van Talk2IoT een presentatie. Het jonge bedrijf bedient regionale en internationale opdrachtgevers met IOT-gerelateerde totaaloplossingen. Hij gaf voorbeelden van de communicatiemogelijkheden. Al naar gelang de toepassing (snelheid en capaciteit) gebeurt dat via Bluetooth, Wifi, LoRa, NB-IoT tot aan satelliet.

Jos Mols van Schelde Exotech vertelde aansluitend over hun Cladiator. Een methode om risers (pijpen van platform naar de zeebodem) tegen slijtage te beschermen. Vooral in de bochten treden vermoeiingsverschijnselen op. Hun methode verzekert Shell in de Golf van Mexico en in Brazilië van langere riserstandtijden.

Peter Dijkgraaf van Dijkgraaf Support lichtte een tipje van de sluier op van zijn bezigheden. Er blijkt nog heel wat mis met personeel dat tijdens een turnaround bekwaam kan omgaan met flenzen. Vandaar dat Dijkgraaf zich genoodzaakt zag een ‘train de trainer-programma’ op te zetten. “Zo kunnen bedrijven zelf testen of personeel wel veilig werkt.”

Vervolgens hield Robin Driessen van SkyDeck Europe een presentatie over veilig werken op hoogte.

 Team Industrial Services

Team Industrial Services verleent sinds 1979 industriële diensten op het gebied van Leak Repair, Field Machining, Technical Bolting, Hot Tapping, LineStops, Pipe Freezing, Emissions Control, Composite Repair, Safety Valve Testing, Tube Plugging en Turnaround Services. De activiteiten vinden zowel onshore als offshore plaats.

De Nederlandse hoofdvestiging bevindt zich in Vlissingen. België en Frankrijk vallen onder Antwerpen en voor Engeland staat een vestiging in Grimsby.

De eigen engineeringafdeling maakt ontwerpen en berekeningen conform de vereiste voorschriften en/of specificaties van de opdrachtgever.

Eigen gereedschappen

Een van de belangrijkste activiteiten van het bedrijf betreft hot tapping bij pump outs. Met een speciaal ontwikkelde parachute herstelt het bedrijf tijdens bedrijf door corrosie aangetaste verbindingen. Alex Dybala: “Er komt een hoed over de pumpout zodat we een afsluiter in een gevulde leiding kunnen vervangen. Daarvoor ontwikkelde we een speciale hot-tapmachine. Een kleine flow volstaat daarna om de losgeraakte spanen te verwijderen waarna het proces weer door kan.”

Een andere, eigen ontwikkeling van Team betreft de Furma-Eez. Daarmee kunnen monteurs vastzittende afsluiters los trillen. Uiteindelijk zal er onderhoud op gepleegd moeten worden maar als tijdelijke oplossing blijkt het zeer effectief.

Tijdens de aansluitende rondleiding in de werkplaats konden de deelnemers nog kennisnemen van de speciale gereedschappen die het bedrijf op voorraad houdt. Een van de technici demonstreerde hoe de Furma-Eez werkt en hoeveel trilling de omgeving daarvan meekrijgt.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.