Nieuws

Tandwielpompen voor dosering en transport

Tandwielpompen voor nauwkeurige dosering en transport

Met de meest recente innovaties van Maag, de pomptypes dosixTM en flexinoxTM breidt Suurmond haar portfolio verder uit. Daarmee kan het bedrijf nog beter voldoen aan de vraag naar nauwkeurige doseer- en transportpompunits voor uiteenlopende toepassingen.

Chemische bestendigheid

Bij industriële toepassingen variëren de te verwerken vloeistoffen sterk. Van corrosieve en schurende vloeistoffen tot applicaties met hoge (verschil)drukken, hoge viscositeit /of hoge temperaturen. De chemische eigenschappen van de te verpompen vloeistoffen stellen hoge kwaliteitseisen aan de pompen. De chemische bestendigheid maken de dosix en de flexinox tandwielpompen geschikt voor verschillende chemicaliën met heel zuivere, corrosieve, viskeuze of warme vloeistoffen. Denk daarbij aan zuren, oplosmiddelen, gesmolten zwavel, geuren en smaken en andere stoffen in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

Nauwkeurige dosering

De driedelige behuizing van beide pompen vereenvoudigt het onderhoud en de vervanging van interne onderdelen, zoals tandwielen en glijlagers.

De dosix is corrosiebestendig en elektrisch verwarmbaar en leent zich voor kleine debieten. De doseerprecisie van de pomp biedt een goede oplossing voor geur- en smaaktoepassingen die een nauwkeurige dosering van geurstoffen met een lage viscositeit en aromacomponenten vereisen. De fabrikant levert hem in vijf verschillende pompgroottes.

Grotere debieten

De corrosiebestendige flexinox tandwielpompen kunnen naast elektrisch ook met vloeistof worden verwarmd. Ze verwerken grotere debieten dan de dosix en lenen zich ook voor harsen en diverse kunststoffen, bijvoorbeeld precursoren van koolstofvezels. Suurmond levert deze in vier verschillende pompgroottes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.