Nieuws

Sushi-sensoren nu ook voor druk en temperatuur

Sushi-sensoren nu ook voor druk en temperatuur

Yokogawa breidt de Sushi-sensorreeks uit met druk- en temperatuursensoren. Hiermee kan de gebruiker online druk- en temperatuurgegevens van apparatuur als tanks en ovens verzamelen.

Sushi-sensoren

Met de uitgebreide sensorreeks kan de gebruiker draadloos de toestand van apparatuur bewaken op basis van een grotere verscheidenheid aan fabrieksgegevens.

De eerste versie van de zogenaamde XS770A bewaakt apparatuur die compatibel is met LoRaWAN®*1. De sensoren kunnen zowel trillingen als de oppervlaktetemperatuur meten. De nieuwe druk- en temperatuursensoren uit de Sushi Sensor-oplossingsreeks ondersteunen ook het LoRaWAN-protocol.

Vebetering

Volgens het bedrijf verbeterde de efficiëntie van het sensoronderhoud door modularisering en een langere acculevensduur (10 jaar). Configuratie kan aan de hand van de XS530-drukmetingsmodule, de XS550-temperatuurmetingsmodule en de draadloze XS110A-communicatiemodule. Met het verwijderen van de communicatiemodule van de druk- of temperatuurmetingsmodule krijgt de gebruiker snel toegang tot de vervangbare accu van de XS110A.

Druk

De nieuwe modules zijn volgens de fabrikant robuust, stofdicht, waterdicht (IP66/67-gecertificeerd) en voldoen aan Atex- en IECEx.

De XS530-drukmetingsmodule meet de overdruk (de druk relatief aan de atmosferische druk) van gassen en vloeistoffen in pijpleidingen en tanks. De onderdelen die met vloeistof in aanraking komen, bestaan uit niet-corrosieve materialen. De module weerstaat hoge druk maar is zo gevoelig dat hij lage druk kan meten en zowel lekkende kleppen als verstopping van pijpleidingen/filters kan detecteren.

Temperatuur

De XS550-temperatuurmetingsmodule ondersteunt dubbele invoer van negen typen thermokoppels (IEC-norm) en kan zowel hoge als lage temperaturen meten. De gebruiker kan de gegevens van de module inzetten om de toestand in iedere fase van een warmtewisselaar met meerdere fasen te identificeren. Maar hij kan ook het energieverlies door het lekken van stoom bewaken en de temperatuur in tanks en van vuurvaste tussenschotten monitoren.

Artificial Intelligence

Kenji Hasegawa, Vicepresident van Yokogawa en Directeur van het hoofdkantoor voor AI-producten en -diensten, zei: “We kunnen ons uitgebreide Sushi Sensor-portfolio inzetten om afwijkingen in apparatuur te detecteren door Artificial Intelligence (AI) te gebruiken om de verzamelde gegevens te verwerken. Vanaf nu gaan we AI inzetten om apparatuurgegevens voor toepassingen als storingsvoorspelling en het ondersteunen van onderhoudsbeslissingen te gebruiken. Door onze kennis over fabrieken toe te passen op deze gegevens, kunnen we klanten bovendien helpen bij hun digitale transformatie en het creëren van waarde door de productiviteit en efficiëntie van fabrieken te verbeteren. We kijken ernaar uit te kunnen laten zien hoe de nieuwste producten en diensten van Yokogawa klanten ondersteunen bij het creëren van waarde met hun fabrieksactiviteiten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.