Nieuws
Stoom- en vloeistofdoseerinstallaties voor productielijn FeedValid

FeedValid realiseert een nieuwe lijn voor verdubbeling van het productievolume. IVS levert en monteert daarvoor de stoom-, en vloeistofdoseerinstallaties.

FeedValid

FeedValid levert ingrediënten voor efficiënte en duurzame diervoeding, door grondstoffen te verrijken en reststromen uit de levensmiddelenindustrie te bewerken tot circulaire grondstoffen. Het exploiteert productie- en opslaglocaties in Nederland, Duitsland en België en levert haar producten in een groot deel van Europa.

In Poederoijen produceert FeedValid diverse pensbestendige, eiwitrijke producten. De nieuwe productielijn stelt het bedrijf in staat om schroten, oliezaden en peulvruchten beter en efficiënter te bestendigen en thermisch te behandelen.

Productielijn

Het juiste procedé van bestendig maken, in combinatie met een hoge verteerbaarheid, biedt de mogelijkheid om het gehalte ruw eiwit in het rantsoen te verlagen tot 15 procent.

De techniek om eiwitten chemisch te behandelen, leverde tot nu toe een hogere bestendigheid en betere verteerbaarheid op dan de techniek waarbij verhitting en additieven nodig zijn. Onderzoek op hittebehandeling en de juiste toevoegingen resulteert nu in een state-of-the-art productielijn waarmee nagenoeg dezelfde bestendigheid en verteerbaarheid wordt gerealiseerd als met de chemische behandeling.  

Capaciteit verdubbeld

De nieuwe productielijn komt in een bestaand gebouw op het fabrieksterrein en leidt tot een verdubbeling van het huidige productievolume.

De thermische behandeling vereist stoomdosering in dit proces op zowel conditioner, toaster en gedurende het gehele droogproces. Bovendien komt er een complete stoomblusinstallatie. Daarvoor legt IVS een aanzienlijk stuk leidingwerk naar de opslagtanks, pompunits, doseersets, conditioners en toaster. Een groot aantal installatieonderdelen krijgt ook nog isolatie.

De bouw startte december 2019 en zal binnen enkele maanden worden afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.