Nieuws
Stoom- en Enzymendoseerunits voor De Heus Azië

In 2009 betrad De Heus de Zuidoost-Aziatische markt met de overname van een diervoederbedrijf in Vietnam. Negen jaar later behoorde het bedrijf al tot de top3 in dat land met acht fabrieken. Inmiddels verdubbelde dat aantal tot 16 door allerlei overnames. Voor een van de projecten bestelde het in Nederland stoom- en enzymendoseerunits.

Azië

Met een bevolking van 260 miljoen mensen vormt Indonesië de grootste markt voor eiwitconsumptie in Zuidoost-Azië. De vraag naar dierlijke eiwitten blijft daar groeien door stijgende inkomens, bevolkingsgroei en veranderingen in voedingsvoorkeuren. Naar verwachting zal de omvang van de diervoedermarkt in 2022 verder groeien van 19 miljoen ton naar 22 miljoen ton. 

De Heus

“Het succes van De Heus in Vietnam, waar ons regionale Aziatische hoofdkantoor zich bevindt, geeft ons vertrouwen om onze activiteiten in de regio verder te ontwikkelen. Naast Vietnam exploiteren we nu met succes drie diervoederfabrieken in Myanmar. Daarnaast bouwden we een diervoederfabriek in Cambodja. En door overnames betreden we nu de veelbelovende Indonesische diervoedermarkt”, vertelt Gabor Fluit, regionaal directeur Royal De Heus Azië

Dick Wesselink, Production & Technical Director Asia bij de Heus bezocht eind 2021 IVS in Nederland. Tijdens dit gesprek gaf hij aan onduidelijkheden te ervaren bij de werking van eerder geleverde stoomsets. Samen met de leverancier analyseerde hij de oorspronkelijk vraagstelling, de oplossing en de montage daarvan. Tijdens dit gesprek bleek dat er nog een optimalisatieslag gemaakt kon worden.

Stoom- en Enzymendoseerunits

Naar aanleiding van dit bezoek leverde IVS twee nieuwe IVS stoomdoseerunits voor een perslijn van 23 ton/hr en een perslijn van 28ton/hr voor een nieuw te openen pluimveevoerfabriek op Java. Ze kregen een Prowirl stoomflowmeter om de stoomflow consistent te regelen. De perslijn start nu binnen enkele minuten op van 0 naar 100 procent.

Stoom- en Enzymendoseerunits voor De Heus Azië

Dezelfde productielocatie van PT Universal krijgt ook nog twee enzymendoseerunits. Die dienen voor de dosering van vloeibare enzymen. Zo’n unit bestaat uit een pompset in een rvs constructie met lekbak en de mogelijkheid van een IBC er bovenop, en een doseerkabinet. Na aansluiting op de twee op de productielocatie aanwezige batchcoaters werken ze onafhankelijk van elkaar. Zo doseren ze verschillende volumes gelijktijdig of onafhankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.