Nieuws

Stappenmotorcontroller met IO-Link

Stappenmotorcontroller met IO-Link

SMC introduceert de JXCL1 stappenmotorcontroller, een besturingssysteem voor de LE-serie elektrische actuatoren. De controller ondersteunt het IO-Link communicatieprotocol.

IO-Link

In combinatie met een IO-Link-master kan de gebruiker met de stappenmotorcontroller de status bewaken, alarmen resetten, stappengegevens instellen en bewegingsbesturingen met controle van snelheid, positie en kracht direct vanaf het HMI-scherm van de PLC invoeren.

Kortom, de gebruiker krijgt meer beschikbare data en een betere productdiagnose met gebruik van standaardbekabeling en toegang tot systemen op afstand. Daarnaast vermindert het aansluitfouten in vergelijking met bedrading van een parallelle I/O kabel. Communicatie gebeurt veilig omdat er geen gegevens verloren kunnen gaan, ook niet bij een ontkoppelde locatie.

Stappenmotorcontroller

Stappengegevens en parameters instellen of wijzigen kan via IO-Link communicatie. Bij wijziging van de controllerinstelling past het systeem de parameters en stappengegevens van de actuator automatisch aan. Een volledige reeks parameterinstellingen is beschikbaar.

De JXCL1 leent zich voor camera-inspectie van verschillende objecten en locaties. Maar de gebruiker kan er ook mee vullen op basis van diverse afmetingen en volumes en variabele verpakkingsformaten mee transporteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.