Nieuws
Stand van zaken een half jaar na de start van Circopomp

Een half jaar na de start werkt Circopomp al met meer dan 180 inzamelpunten. En er sloot nog een partij aan bij dit initiatief om het de monteurs van installatiebedrijven gemakkelijk te maken materiaalverspilling te voorkomen.

Circopomp

Inmiddels werken er zes groothandels en fabrikanten samen aan een praktische oplossing voor het inleveren van oude pompen zodat deze een tweede leven kunnen krijgen.

“Het beeld dat er heerst over monteurs die niet geven om de wereld om hen heen of het milieu, is volstrekt fout en achterhaalt”, aldus Marco Pastoor van Circospin, de ketenregisseur en initiatiefnemer van het Circopomp initiatief. “Monteurs willen ook dat hun kinderen het later minstens zo goed krijgen als zij. De monteurs dragen dus graag hun steentje bij aan materiaalverspilling zolang dit eenvoudig en praktisch kan.”

Mede-initiatiefnemer Franjo Stakovic belciht nog de samenwerking met Rotterdam Inclusief als sociaal arbeid- en mensontwikkelbedrijf. “Monteurs zijn trost op hun vakwerk en helpen ook andere graag aan mooi werk. Vooral als het gaat om mensen die een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken.”

In de buurt inleveren

De meer dan 180 inzamelpunten door heel Nederland vereenvoudigen het inleveren van oude pompen door monteurs. “Ze kunnen dat na- of op weg naar een nieuwe opdracht doen. Maar bedrijven kunnen ook kiezen voor een eigen Circopomp-inzamelpallet in de werkplaats, magazijn of op werklocatie.

Inmiddels sloot ook landelijke groothandel Van Walraven zich aan bij het initiatief.

En de technische dienstverleners EQUANS Nederland, Bonarius, Unica, Van Dorp en Schouten Techniekgroep werken mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.