Nieuws
Spin Pompen is Key Distributor van Ampco in Nederland

Ampco benoemde 1 februari 2019 Spin Pompen tot hoofddistributeur voor de Nederlandse markt van zijn hygiënische pompen.

Key distributor

De Amerikaanse producent van draaizuiger- en lobbenpompen bezet plaats drie in de VS bij de hygiënische verdringerpompen. Spin Pompen levert overigens het complete Ampco-programma sanitaire centrifugaalpompen.

“Wij zijn heel trots dat Ampco ons als Key Distributor kiest om haar groeiambities op de Nederlandse markt te realiseren”, zegt Emile Koster, directeur van Spin Pompen.

Goede aanvulling

“Het lijkt misschien opmerkelijk dat draaizuigerpompen zo’n vooraanstaande positie in gaan nemen bij Spin Pompen. De pompen van Ampco vormen echter een heel goede aanvulling op ons huidige pompenpakket”, voegt Emile Koster toe. “Hoewel klanten onze Bornemann hygiënische spindelpompen vaak als de nieuwe standaard zien in de voedingsmiddelenindustrie, komen we nog specifieke toepassingen tegen waar met name de draaizuigerpompen voordelen bieden. Deze pompen hebben dus zeker een bestaansrecht in de markt en in ons portfolio.”

Hygiënisch, geluidarm en efficiënt

De ZP draaizuigerpompen van Ampco zijn robuust en betrouwbaar. De fabrikant wist een aantal belangrijke verbeteringen door te voeren ten opzichte van de huidige standaard in de markt. De fabrikant ontwikkelde tevens de gepatenteerde ZP3-serie. Deze is zonder kunstgrepen speciaal als Ehedg-gecertificeerde pomp ontworpen. Zo is hij CIP-reinigbaar en volledig drainable en kent hij geen dode ruimtes. De pomp biedt volgens de fabrikant verhoogde efficiency. De schuinvertande synchronisatietandwielen zorgen voor een geluidarme werking. De lagerstoel bestaat standaard uit RVS.

De Ampco ZP-serie beschikt over een maximale capaciteit tot 100 m3/uur en kan viscositeiten tot 1.000.000 CP en een persdruk tot 34,5 bar aan.

Uitwisselbaarheid

De gebruiker kan de Ampco-pompen 1:1 uitwisselen met pompen van andere merken. Dit geldt ook voor de onderdelen. Zo zijn de ZP1 draaizuigerpompen volledig uitwisselbaar met de Waukesha Universal 1 en Wright TRA10 pompen, de ZP2 serie met de Universal 2 en TRA20 series.

Service-organisatie

“Om onze klanten nog beter te bedienen, breiden we onze service-activiteiten sterk uit, zowel voor het (preventieve) onderhoud als de reparatie van pompen”, licht Emile Koster toe. “De toevoeging van Ampco-pompen aan onze range past perfect bij onze ambities op het gebied van pompenservice. De uitwisselbaarheid van Ampco-pompen en onderdelen met andere merken zal ons zeker helpen om onze rol als service-organisatie nog verder uit te bouwen. Onze klanten kunnen vertrouwen op de unieke expertise van ons serviceteam dat volledig in hygiënische pompen is gespecialiseerd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.