Nieuws

Snelle en energiezuinige vacuümpompen

Snelle en energiezuinig vacuümpompen

Pfeiffer Vacuüm breidt de HiLobeserie van intelligente draaizuigerpompen uit. Het bedrijf zag kans de snelheid te verhogen en het energiegebruik te verlagen.

Vacuümpompen

De toepassingen variëren van een lage tot aan een medium vacuümrange. Denk aan elektronenbundellassen, vacuüm ovens tot aan vriesdrogen. Het debiet bedraagt maximaal 6,200 m³/h. De klant kan kiezen uit een breed aanbod van snelheden en applicaties.

Sneller en zuiniger

Het aandrijvingsconcept maakt ze volgens de fabrikant 20 procent sneller in de uitstoot dan vergelijkbare pompen. Ze zijn daardoor te gebruiken voor toepassingen waar vacuümsnelheid gewenst is als voor lekdetectie maar ook coatingapplicaties. Hun individueel in te stellen snelheid vereenvoudigt het aanpassen per klant.

De aandrijving valt onder de categorie IE4. Ook het geoptimaliseerde rotorontwerp draagt bij aan het verhogen van de energie-efficiëntie. De pompen zijn hermetisch afgesloten en de maximale lekratio bedraagt 1 · 10-6 Pa m³/s.

Vereenvoudigd onderhoud

De dynamische seals verdwenen om het onderhoud te vereenvoudigen. Onderhoud eens per jaar vier jaar volstaat nu. Ze beschikken niet over een waterkoeling omdat de pompen bij temperaturen tot +40 °C kunnen werken dankzij flexibele luchtkoeling.

IoT zorgt voor procesoptimalisatie en condition monitoring. De pompen zijn zowel verticaal als horizontaal te monteren.

Alle eigenschappen samen leveren pompsnelheden tot 10-3 hPa op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.