Nieuws

Snelklembare klemringen met klemhendel

Snelklembare klemringen met klemhendel
Snelklemmende klemring met klemhendel – nu verkrijgbaar in maten tot 80 mm.

Ruland breidde onlangs de reeks van snelklembare klemringen met klemhendels uit. Hierdoor bevat deze nu ook gatmaten van 80 mm. De gebruiker kan de klemringen zonder gereedschap installeren, verwijderen of verzetten. Een hendel volstaat om de klemring aan de as te bevestigen of los te maken.

Klemhendel

Voor de snelklembare klemring combineerde Ruland, distributiepartner in Nederland Spruit Aandrijftechniek B.V. zijn standaardklemring met een speciaal ontworpen hendel die in de plaats komt van de klemringhardware. Hij leent zich voor toepassingen met frequente veranderingen van instellingen. De verzinkte afwerking met reliëf van de stalen hendel vergroot de grip ook bij besmeurde handen. Roestvast staal verbetert de corrosiebestendigheid van de tap.

Snelklembare klemring

De strikt gecontroleerde haaksheid van het boringsvlak zorgt voor een goede uitlijning van de samengestelde componenten in de klemring. De aangebrachte een of twee cirkelvormige groeven op het oppervlak van de ring vereenvoudigen installatie.

Door de uitbreiding van snelklembare klemringen omvat de serie nu boringen van 42 mm tot 80 mm. Uitvoering gebeurt in hoogwaardig 2024 aluminium met een geanodiseerde afwerking voor lichte corrosiebestendigheid. 1215 loodvrij staal dient voor hoge sterkte en levensduur, en 303 en 316 roestvast staal verhogen de corrosiebestendigheid.

De serie bestaat uit modellen met een deel of twee delen wat de ontwerper de flexibiliteit biedt de klemring te gebruiken zonder toegang tot het uiteinde van de as.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.