Nieuws

Smart sensor nu ook in Atex-uitvoering

Smart sensor nu ook in Atex-uitvoering

ABB introduceerde twee jaar geleden op de Hannover Messe een Smart Sensor voor pompen. In april grijpt het bedrijf de nieuwe editie van de technische beurs aan om ook een Atex-uitvoering te presenteren.

Smart sensor

In 2018 introduceerde ABB op de Hannover Messe de ABB Ability™ Smart Sensor voor pompen. Later volgde nog een versie voor lagers en overbrengingen. Op de komende Hannover Messe, die van 2020 presenteert het bedrijf de volgende versie, namelijk een versie voor in explosiegevaarlijke omgevingen op motoren en pompen.

Atex

Daarmee kunnen ook de chemie en de olie- en gasindustrie op een kostenefficiënte manier hun draaiende machines monitoren.

De sensor meet kritische parameters aan de oppervlakte van machines om zo de gebruiker, op afstand informatie over de conditie ervan door te geven. Met deze predictive-maintenancetool kan hij/zij op tijd eventuele risico’s inschatten en onderhoud inplannen.

Uitgebreid

In de nieuwste uitvoering maakte de fabrikant de sensoren nog gevoeliger kregen ze meer monitoring- en communicatiemogelijkheden. Ook de batterijcapaciteit nam toe. De mogelijkheid om de sensor in een paar minuten op de apparatuur te bevestigen bleef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.