Nieuws

Slimme reken- en simulatiehulpmiddelen

Slimme reken- en simulatiehulpmiddelen

Vacuümspecialist Leybold ontwikkelde twee nieuwe online tools. Met de webgebaseerde instrumenten kunnen gebruikers hun vacuümoplossingen direct op de startpagina selecteren en samenstellen.

Hulpmiddelen

De tools lenen zich voor twee doelgroepen: gebruikers met vacuümkennis kunnen de Leycalc-berekeningstool gebruiken om het gedrag van hun vacuümsystemen tot in detail te herberekenen. De Pump Finder ondersteunt het zoeken naar geschikte vacuümpompen en vereist geen kennis van vacuüm. De gebruiker loopt stap voor stap door het aanbod. Op bepaalde punten in het proces kan de productselectie worden gespecificeerd door waarden in te voeren voor kamergrootte, doeldruk en pijpafmetingen. Met Leycalc biedt de fabrikant een tool voor complexe vacuümberekeningen. Zo kunnen klanten hun vacuümsystemen volledig onafhankelijk berekenen. De experts bieden hun ondersteuning in complexe scenario’s. 

Simulatie

“Als we tot nu toe voor het eerst met klanten in contact kwamen, moesten we parameters coördineren zoals kamergrootte, procesgassen, cyclustijden, buislengte en drukwaarden. De simulatiesoftware biedt de gebruiker de mogelijkheid om configuraties onafhankelijk te berekenen en een eerste idee te krijgen van de vacuümprestaties”, verklaart Dr. Tom Kammermeier, Global Application Manager, Industrial Vacuum. “Vroeger ontstonden er lange dialogen over dergelijke details. Nu kunnen de gebruikers hun berekeningen onafhankelijk uitvoeren, bovendien sneller en gerichter. ”De gebruikers kunnen de berekeningsresultaten delen met specialisten van de fabrikant, waardoor een gedetailleerde bespreking van de respectieve vacuümtoepassing mogelijk is.

Slimme reken- en simulatiehulpmiddelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.