Nieuws
Siemens breidt motorportfolio voor procesindustrie uit

Siemens introduceert de explosieveilige laagspanningsmotoren van de Simotics XP-serie in een vermogensbereik van 0,25 tot 460 kW in gasgroepen IIB en IIC. Met hun premium efficiëntie klasse IE3 kunnen de laagspanningsmotoren voldoen aan toekomstige eisen op het gebied van energie-efficiëntie. Daarnaast biedt de fabrikant motoren met Chemstar-technologie. Een op maat gemaakte motoroplossing voor de chemische industrie met vooraf geconfigureerde, branchespecifieke opties.

Motorportfolio

Het gebruik van Simotics XP-motoren in de IIB-uitvoering is volgens explosiebeveiliging in zone 1 (gas) mogelijk. Aanwezigheid van waterstof of acetyleen vereist de IIC-uitvoering. Beide versies, IIB en IIC, onderscheiden zich door de hoge robuustheid en beschikbaarheid. De fabrikant ontwierp de motoren consistent volgens hetzelfde platform voor verhoogd gebruiksgemak en eenduidigheid in de uiterlijke kenmerken. De gebruiker kan kiezen voor opties als hoogwaardige isolatie voor snelheidgestuurd bedrijf met elke omvormer met een uitgangsspanning tot 690 V zonder filter en uitvoeringen met een lagere startstroom. Maar ook bewaking door PTC-sensoren (PTC-thermistoren) en PT100 (thermometers) behoort tot de mogelijkheden. Specifieke laksystemen en modulaire aanbouwdelen, zoals snelheidsencoders en remmen, maken het portfolio compleet.

Uitbreiding

Met behulp van de Drive Technology Configurator kan de gebruiker de explosieveilige motoren eenvoudig configureren en aanpassen.

Ze werken zowel direct op het elektriciteitsnet als in combinatie met frequentieomvormers. Ze voldoen bovendien aan de eisen van de nieuwe, striktere EU Ecodesign-richtlijn (ErP). Vanaf juli 2021 geldt de hoge energie-efficiëntieklasse IE3 ook voor explosieveilige motoren. Ze zijn er in de energie-efficiëntieklasse IE3 en voor het grootste gedeelte ook in de energie-efficiëntieklasse IE4. Motoren met verhoogde veiligheid in de ex eb-uitvoering moeten vanaf 1 juli 2023 voldoen aan de energie-efficiëntieklasse IE2. IE3 is al standaard voor Simotics XP-motoren in de ex eb-uitvoering.

(Petro)chemie

Met het Chemstar-concept komt de fabrikant tegenmoet aan wensen van de chemische en olie- en gasindustrie. Naast de explosieveilige motoren van de Simotics XP-serie kan de gebruiker ook kiezen uit motoren van de Simotics SD-serie voor omgevingen zonder explosiegevaar in de Chemstar-uitvoering. Ze zijn uitgerust met vooraf geconfigureerde specifieke opties voor de chemische industrie, zoals een stalen waaierkap, verstevigde lagers, externe aarding, IP66-bescherming, een hoogwaardig isolatiesysteem, VIK-ontwerp en een lakafwerking tot klasse CX volgens ISO12977-2:2018 voor het volledige kleurenspectrum, inclusief niet-standaard kleurtinten. Beide motorseries, verkrijgbaar met opties, werken betrouwbaar en energie-efficiënt, zelfs onder extreme omstandigheden. Bovendien zijn ze voorzien van alle relevante certificaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.