Nieuws
Sensoren in procesautomatiseringsskids voor cursussen Maintenance

Vega investeert in de technici van de toekomst door een serie sensoren te doneren aan Technisch Trainingscentrum Vakwijs en Opleidingsbedrijf Goflex. De drukopnemers en radarniveaumeter komen in processkids voor de cursussen Maintenance.

Cursussen Maintenance

Vakwijs gaat de drukopnemers uit de nieuwe 2020-serie en een 80Ghz radarniveaumeter tijdens technische trainingen gebruiken. De sensoren komen in de proefopstellingen (skids) waar technici in de opleiding leren omgaan met industriële installaties.

Opleidingen beschikken vaak niet over de budgetten om de nieuwste meet- en regelapparatuur aan te schaffen. “Met deze moderne sensoren van Vega denken we de aansluiting op de praktijk voor onze cursisten en technici in opleiding beter te kunnen maken”, vertelt Michaël Elsenbach, adviseur bij zowel Vakwijs als Goflex.

Sensoren

De klant die de sensoren eerder dit jaar bestelde op specificatie, annuleerde de opdracht. Thomas Hendriks van Vega: “Je kunt dan wachten tot je een nieuwe klant vindt die precies die procesaansluiting en dat drukbereik zoekt. Of je investeert in de technici van de toekomst en geeft ze aan een onderwijsinstelling.”

Elsenbach laat de sensoren inbouwen in de skids maar wil ze ook gebruiken voor demo-opstellingen op open dagen voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) opleidingen van Goflex.

Technici van de toekomst

Elsenbach: “Het is lastig om voldoende mensen te interesseren voor een technische opleiding. We ervaren zelf dat je de jeugd enthousiast maakt als je laat zien dat je een drukopnemer met een smartphone in bedrijf kunt nemen. Met deze moderne sensoren kunnen we makkelijker aspirant-technici werven dan met analoge metertjes en schroefwerk.”

Hendriks vult aan: “We vinden het belangrijk dat de technici van de toekomst al tijdens hun opleiding vertrouwd raken met moderne meetapparatuur. Maar we hopen ook dat ze zullen ervaren dat onze meetinstrumenten intuïtief en prettig werken. Uiteindelijk bepalen de leerlingen van nu hoe de fabrieken van de toekomst eruit zullen komen te zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.