Nieuws
Saur verder op acquisitiepad met overname Veolia’s MWS Europe

Saur en Veolia bereikten half mei 2022 overeenstemming over het wisselen van eigenaar van Veolia’s European Mobile Water Services division. Na Flootech (April 2022) en Aqua Chem (maart 2022) breiden Saur en Nijhuis Saur (sinds 2020 de in Nederland gevestigde divisie voor industrieel water van Saur) hun waterbehandelingsplatform steeds verder uit.

Veolia’s MWS Europe

De acquisitie van Veolia’s European Mobile Water Services (MWS Europe) betekent een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze industrieel-wateractiviteiten’, aldus Saur. Het spreekt de ambitie uit ‘de provider van innovatieve, missiekritische en duurzame (afval)waterbehandelingoplossingen te zijn’.

Het maakt MWS Europe tot wereldwijd Mobile Water Servicesplatform van Nijhuis Saur Industries (NSI). Daarmee benoemt het NSI tot een one-stop-shop met een fullservice aanbod voor mobiele wateroplossingen. Van reverse osmosis, ultrafiltratie tot aan deionisatie.

Mobiele waterbehandeling

MWS Europe bezit ongeveer 400 mobiele waterunits en stuurt zo’n 70 mensen aan in de UK Frankrijk, Duitsland, Italië, de Benelux, Spanje, Polen en Zweden. Het levert 24/7 service voor (tijdelijke) waterbehandeling in de vorm van skids, containers en op trailers.

Naar alle waarschijnlijkheid krijgt de transactie voor het eind van dit jaar zijn beslag. Afhankelijk van goedkeuring van de instanties.

Flootech

In April 2022 verwierf Nijhuis Saur Industries al Flootech. Een in Finland opererende waterbehandelaar voor de pulp/papier-, power-, bio-fuel- en hernieuwbare-energiebrache.

Daarmee breidt Nijhuis Saur Industries (NSI) zijn Scandinavische belang uit. Het ondersteunt daar de snelgroeiende vraag naar blauwe en groene energie-infrasturctuur.

Aqua-Chem

In maart 2022 acquireerde Saur al het Noord-Amerikaanse Aqua-Chem. Hier gaat het om een leverancier van technische waterzuiveringsoplossingen aan blue chip-klanten in meer dan 40 landen. Met Aqua-Chem krijgt Saur een bekend merk en een uitgebreid platform voor industriële waterbehandelingsoplossingen in Noord-Amerika. Hiermee bevordert Saur naar eigen zeggen tegelijkertijd zijn strategische doelstelling als leverancier op te treden van innovatieve, effectieve en duurzame water- en afvalwaterbehandelingsoplossingen voor industriële klanten wereldwijd.

Saur verder op acquisitiepad met overname Veolia’s MWS Europe
Vapor Compression Distiller

Het maakt Aqua-Chem tot het Noord-Amerikaanse platform en wereldwijd kenniscentrum voor waterbehandeling voor Nijhuis Saur Industries (NSI).

Aqua-Chem (Knoxville, Tennessee (VS)) beschikt over technologieën op het gebied van dampcompressiedistillatie, omgekeerde osmose en water voor injectie, het genereren van schone stoom en voorbehandelingsoplossingen. Aqua-Chem richt zich met 165 mensen voornamelijk op de Noord-Amerikaanse markt.

Nijhuis Saur Industries staat van 30 mei t/m 3 juni op de IFAT 2022 in München op stand A3.251/350.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.