Nieuws
Duitsland verlengt ambitieuze waterstofstrategie

Flowserve Corp gaat samenwerken met Chart Industries Inc aan de groei van waterstof als alternatieve brandstof. Dat impliceert dat de eerste de R+D van Chart’s vloeibare waterstofpomp voor zijn rekening neemt en eenmaal in productie ook als exclusief fabrikant en leverancier voor Chart gaat optreden.

Chart

Chart gaat de pomp gebruiken in zijn apparatuur voor vloeibare waterstofstations. Daarmee bevoorraadt het allerlei transportmiddelen. Het plant meer dan 100 van die stations te plaatsen binnen nu en vijf jaar in Californië, Australië en Zuid-Korea.

“We verwachten dat waterstof een significante bijdrage gaat leveren aan de wereldwijde CO2-vermindering. De daarvoor benodigde waardeketen vraagt om innovatie en commerciële waterstoftechnologieën”, aldus Flowserve CEO Scott Rowe.

Samenwerking

Rowe vervolgt: “De samenwerking met partner Chart vult ons met trots. En past in wat we de waterstofmarkt kunnen bieden.

Ook de CEO van Chart Jillian Evanko verheugt zich op de samenwerking. “We streven naar leiderschap in de energietransitie. Daarvoor leveren we graag de apparatuur en de technologie. Het partnerschap met een wereldwijde partij als Flowserve laat onze waterstofinfrastructuur en de adaptatie ervan accelereren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.