Nieuws
NCOI Groep neemt ROVC over

Van 18 tot en met 20 januari 2023 opent ROVC officieel de Experience Box gezond binnenklimaat in het TechCenter in Ede. In deze kantoorsimulatieruimte kunnen gebruikers handmatig de luchtkwaliteit aanpassen. Zo kunnen bezoekers en cursisten het nut en de noodzaak van een gezond binnenklimaat zelf ervaren.

Experience Box

Met de Experience Box willen ROVC, branchevereniging Binnenklimaat Nederland en de provincie Gelderland meer binnenklimaatbewustzijn creëren.

Wie de Experience Box binnenstapt, merkt na enige tijd dat de luchtkwaliteit afneemt. Er vindt geen ventilatie plaats dus de hoeveelheid zuurstof in de lucht neemt af en de hoeveelheid stikstof en koolstofdioxide stijgen. Bij activering van de binnenklimaatsystemen merk je dat de luchtkwaliteit significant verbetert. Op deze manier maakt ROVC het effect van een gezond binnenklimaat op het welzijn van mensen inzichtelijk. In en rondom de box krijgen bezoekers uitleg over de werking van de ventilatiesystemen. Meters geven de luchtkwaliteit weer en door middel van rook wordt het ventilatieniveau gedemonstreerd.

Leerhulpmiddel en bewustwording

ROVC gaat de Experience Box op verschillende manieren inzetten. Ten eerste als een ervaringsgericht leerhulpmiddel voor cursisten tijdens trainingen gericht op Koude- & Klimaattechniek- en Gebouwautomatisering. En daarnaast als tool om de bewustwording te vergroten van het belang van een gezond binnenklimaat. Belangrijk voor met name gebouwbeheerders en -eigenaren in de utiliteit die met een gezond binnenklimaat een positieve bijdrage kunnen leveren aan het werk- en woongeluk van hun gebouwgebruikers.

ROVC Ede

Nico van Leeuwen, Business Developer bij ROVC noemt de Experience Box gezond binnenklimaat een mooie toevoeging aan het Vakcentrum Binnenklimaattechniek. “We zijn dan ook heel trots dat we dit unieke leerhulpmiddel samen met leden van de branchevereniging Binnenklimaat Nederland en de provincie Gelderland realiseerden. Het actuele onderwerp ‘gezond binnenklimaat’ speelt bijvoorbeeld een rol in de energietransitie. Isolatie vormt de eerste stap in het verduurzamen van bestaande gebouwen en nieuwe gebouwen worden luchtdicht gebouwd. Hierdoor neemt het belang van een gezond en gecontroleerd binnenklimaat toe. Bovendien weten we het effect van ervaringsgericht onderwijs. We verwachten dat de Experience Box de cursussen verrijkt. Daarnaast hopen we onder een bredere doelgroep bewustwording te vergroten rondom het thema gezond binnenklimaat.”

Ervaar het zelf

Op 18 tot en met 20 januari kunnen alle geïnteresseerden de Experience Box in het ROVC TechCenter in Ede gratis bezoeken. Aanmelden kan hier. Tijdens de open dagen staan meerdere thema’s op het programma. Zo vindt de bezoeker er verschillende innovaties op het gebied van gebouwautomatisering en toont ROVC concrete projecten waarin zij-instromers in korte tijd duurzaam zijn opgeleid in de installatiebranche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.