Nieuws

Robuuste W60-driefasige inductiemotorlijn

Robuuste W60-driefasige inductiemotorlijn

Motorfabrikant WEG breidt zijn assortiment W60-motoren uit. Daarmee komen de compacte, modulaire, driefasige inductiemotoren beschikbaar in de bouwgrootten 335H/G en 400G/F.

W60-motorlijn

De nieuwe afmetingen lenen zich voor toepassingen in compressoren, pompen en ventilatoren en voldoen aan de IEC-markt (International Electrotechnical Commission).

De horizontaal gemonteerde motor voor een geoptimaliseerde bouwvorm vereenvoudigt ook installatie in een faciliteit. 

De bestaande W60-motorlijn voldoet aan de eisen van de olie- en gas-, mijnbouw- en watersector. De robuuste constructie maakt de motoren inzetbaar in de zwaarste omgevingen en voor alle hoge impact- en snelheidstoepassingen.

Behuizing en glijlagers

Dankzij de hoogwaardige gietijzeren behuizing en motorschilden voorzien van glijlagers garandeert deze robuuste constructie lage trillings- en geluidsniveaus. Ook de grotere bouwgrootten leveren dezelfde resultaten door een speciaal ontworpen stalen behuizing en geselecteerde glijlagers.

Drie koelingsconfiguraties

De koper kan kiezen uit drie verschillende configuraties voor koeling: open en zelfventilerend (IC01), gesloten luchtgekoelde ventilatie (IC611) en gesloten met lucht/water-warmtewisselaar (IC81W). Afhankelijk van de gebruikte methode van motorkoeling krijgen de motoren een beschermingswaarde van IP24 tot en met IP55.

Balans bouwgrootte en kracht

“Het is niet eenvoudig om een balans te vinden tussen bouwgrootte en kracht”, aldus Marek Lukaszczyk, marketingmanager voor Europa bij WEG. “Met de kleinste bouwgrootte op de markt vereist de W60-motor een installatiegebied met een heel kleine voetafdruk. Dankzij de deskundige engineering van het team bij WEG en het gebruik van geavanceerde ontwerpsoftware heeft de bouwgrootte van de motor niet op vermogen en robuustheid ingeboet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.