Nieuws

Robuuste seal voor langere standtijd

Robuust seal
De Type SB2 USP/Type SB2A USP maakt gebruik van spiraalgroeftechnologie om de betrouwbaarheid te verbeteren, het waterverbruik bijna te elimineren en het stroomverbruik te verminderen.

John Crane lanceerde onlangs een seal met van het Type SB2/SB2A USP. Deze combineert de Type SB2/SB2A heavy-duty dual cartridgeseal met hun Upstream Pumping (USP) technologie.

Robuuste seal

Met de nieuwe aanwinst onderstreept het bedrijf dat het meer robuuste seals wil leveren. Daarmee verbetert het de prestaties voor de papier- en mijnindustrie waar de basis Type SB2/SB2A al zijn sporen verdiende.

De USP-versie leent zich voor explosieve omgevingen en abrasieve vloeistoffen. Maar ook slurry’s die tot 40 procent vaste deeltjes bevatten kan het seal aan.

“We verwachten veel van dit seal”, legt Terry Lemm, Portfolio Director, Universal Sealing Solutions uit. “Klanten die regelmatig werken met moeilijke en abrasieve stoffen kunnen met dit seal hun standtijd verlengen zonder water- of energieverlies.”

Naas teen lagere TCO bedraagt de kans op emissie nihil.

Supportsysteem

Het GS USP gestandaardiseerde supportsysteem vereenvoudigt het werken met dit seal.

De fabrikant levert twee varianten: Type SB2-USP voor DIN-standaardafmetingen en Type SB2A-USP voldoet aan Ansi-afmetingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.